Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder deltager som et af få hospitaler i Danmark i alle dele af den landsdækkende patientsikkerhedskampagne Operation Life.

Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder deltager som et af få hospitaler i Danmark i alle dele af den lands-dækkende patient-sikkerhedskampagne Operation Life. Hospitalet tror på, at fokus på sikkerheden for patienten med tiden kan nedbringe dødeligheden varigt.

Det er dog vanskeligt at måle effekten, idet tallene for dødeligheden på et mindre hospital har store udsving på grund af tilfældigheder.

Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder har af flere grunde en ”naturlig” dødelighed blandt patienterne, der ligger højere end landsniveauet: For det første har borgerne i hospitalets optageområde et dårligere helbred end den gennemsnitlige dansker, og for det andet hjemtager hospitalet mange patienter fra de specialiserede hospitaler, når patienterne kommer til en fase, hvor de ikke kan helbredes.

Derfor anser hospitalet det nuværende niveau, omtrent på landsniveauet som endog ganske tilfredsstillende. Selvom det måske vil vare en tid, før kampagnens effekt kan aflæses på de lokale tal, har mange patienter på hospitalet allerede fået gavn af kampagnen. For eksempel dækker et mobilt akutteam nu det meste af hospitalet, og det betyder ekstra hjælp til patienter, der uventet bliver meget dårlige, mens de er indlagt.

Flere oplysninger
Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen, tlf. 7927 4401
Cheflæge Steen Friberg Nielsen, tlf. 7927 4402
Chefsygeplejerske Anna Birte Sparvath, tlf. 7927 4403

Det er dog vanskeligt at måle effekten, idet tallene for dødeligheden på et mindre hospital har store udsving på grund af tilfældigheder. Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder har af flere grunde en ”naturlig” dødelighed blandt patienterne, der ligger højere end landsniveauet: For det første har borgerne i hospitalets optageområde et dårligere helbred end den gennemsnitlige dansker, og for det andet hjemtager hospitalet mange patienter fra de specialiserede hospitaler, når patienterne kommer til en fase, hvor de ikke kan helbredes. Derfor anser hospitalet det nuværende niveau, omtrent på landsniveauet som endog ganske tilfredsstillende. Selvom det måske vil vare en tid, før kampagnens effekt kan aflæses på de lokale tal, har mange patienter på hospitalet allerede fået gavn af kampagnen. For eksempel dækker et mobilt akutteam nu det meste af hospitalet, og det betyder ekstra hjælp til patienter, der uventet bliver meget dårlige, mens de er indlagt. Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen, tlf. 7927 4401 Cheflæge Steen Friberg Nielsen, tlf. 7927 4402 Chefsygeplejerske Anna Birte Sparvath, tlf. 7927 4403