Hvad tænker lægerne om placeringen af specialer i fremtidens hospitalsvæsen? Det fik medlemmerne af Regionsrådet for Region Midtjylland et indblik i på et temamøde tirsdag eftermiddag.

Hospitalsplan på vej

Hvad tænker lægerne om placeringen af specialer i fremtidens hospitalsvæsen? Det fik medlemmerne af Regionsrådet for Region Midtjylland et indblik i på et temamøde tirsdag eftermiddag.

Mødet, der fandt sted i Regionsrådssalen i Viborg, er et led i politikernes arbejde med en ny hospitalsplan for hele regionen.

Hospitalsplanen bestemmer blandt andet,  hvor patienterne skal behandles. Langt de fleste patienter, vil skulle til det nærmeste hospital, men nogle behandlingsformer bliver fordelt på forskellige hospitaler. Så alt efter, hvad man fejler, vil man for nogle sygdommes skulle forskellige steder hen.

Fire specialer
På temamødet kom politikerne i dialog med repræsentanter fra regionens 35 specialeråd. Specialerådene repræsenterer de lægelige specialer, og hvert specialeråd er i en udredning kommet med deres udlægning af muligheder og udfordringer for det enkelte speciale samt enkelte anbefalinger.

På mødet tirsdag eftermiddag blev politikerne særligt præsenteret for konklusionerne hos fire specialer: Kirurgi, ortopædkirurgi, kardiologi og neurologi. Afslutningsvis havde de dog mulighed for at stille spørgsmål til repræsentanter for samtlige specialeråd.

Plan i høring
Fagfolkenes vurderinger er en væsentlig del den faglige baggrund for hospitalsplanen, som politikere og administration i øjeblikket arbejder med et forslag til. Den 16. april forventes regionsrådet at sende planen i høring frem til den 29. maj. I høringsperioden vil alle få mulighed for at kommentere og diskutere forslaget.

Efter den 29. maj går politikeren i gang med at behandle høringssvarene, hvorefter de ifølge tidsplanen træffer den endelige beslutning den 18. juni.

Læs programmet for temadagen
Læs alle Specialeudredninger