Den første december tiltræder oversygeplejerske Pia Stie-Svendsen og ledende overlæge Ove Gaardboe som afdelingsledelse for fælles akut modtageenhed (FAME) på Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder.



Den første december tiltræder oversygeplejerske Pia Stie-Svendsen og ledende overlæge Ove Gaardboe som afdelingsledelse for fælles akut modtageenhed (FAME) på Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder.


Pia Stie-Svendsen har en bred og alsidig ledelsesmæssig erfaring og en stor indsigt inden for det akutte område, idet hun har arbejdet fem år som afdelingssygeplejerske i medicinsk visitationsafsnit på Århus Sygehus.
Hun kommer nu fra en stilling som brugerkoordinator i en projektorganisation på Det Nye Universitetshospital i Skejby.
Pia Stie-Svendsen er 44 år og blev færdiguddannet som sygeplejerske i 1990.

Ove Gaardboe har siden april 2007 været ansat som lægelig leder af generelt visitationsafsnit (GVA), og er derfor et ”kendt ansigt” i huset. Han har haft stor andel i udviklingsarbejdet frem mod etableringen af FAME.
Ove Gaardboe er speciallæge i arbejdsmedicin og har betydelig erfaring med projektledelse samt ledelse generelt. Han er 55 år og har været læge i 27 år.

De tiltræder begge deres stillinger som henholdsvis oversygeplejerske og ledende overlæge den første december 2008. Hospitalet glæder sig meget til det fremtidige samarbejde med det nye ledelsesteam.

Første januar 2009 åbner den fælles akutte modtageenhed
Den fælles akutte modtageenhed er en fusion af skadestuen, der hidtil har hørt under ortopædkirurgisk afdeling, og generelt visitationsafsnit (GVA), der har været en del af medicinsk afdeling.

I FAME modtages pr. første januar akutte patienter til indlæggelse på medicinsk afdeling og mave-tarm kirurgisk afdeling samt alle de skader, der tidligere blev behandlet på skadestuen.
Planen er, at når der er plads til ortopædkirurgiske patienter, skal disse også modtages i FAME.

Dannelsen af FAME er endnu et skridt frem mod at etablere et egentligt "akuthospital i hospitalet", som er en del af den samlede strategi for Regionshospitalet Horsens, Brædstrup og Odder.

Eksperimentarium for fælles akutte modtageenheder
Regionshospitalet har længe været et af de steder i landet, hvor etablering af fælles akutmodtagelse af alle patienter, som selvstændig afdeling, har været længst fremme.
Det har i lang tid været besluttet i Region Midtjylland, at Horsens skal være et af fem hospitaler i regionen med akutmodtagelse, hvilket også blev bekræftet ved udmeldingen fra regeringens såkaldte Erik Juhl ekspertudvalg i torsdags (27. november).

Den nye ledelse på FAME overtager således et projekt, som allerede er veludviklet, men hvor der også er mange spændende udfordringer. Hospitalsledelsen ønsker, at Regionshospitalet vedvarende skal være regionens eksperimentarium for modeller til opbygning af fælles akutte modtageenheder. 

Flere oplysninger 
Cheflæge Steen Friberg, tlf. 7927 4402
Chefsygeplejerske Anna Birte Sparvath, tlf. 7927 4403