Efter en uges kiggen efter i kvalitetskrogene er psykiatrien i Region Midtjylland blevet indstillet til akkreditering uden bemærkninger.


Syv eksterne fagfolk (surveyors) og to observatører fra IKAS (Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet) er imponeret over den måde psykiatrien i Region Midtjylland arbejder med kvalitet.

I den forløbne uge har kvalitetseksperterne undersøgt alle hjørner af behandlingspsykiatrien for at tjekke, om den lever op til kravene i Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM). Og det gør den.

Kvalitetseksperterne indstiller til Akkrediteringsnævnet, at psykiatrien akkrediteres uden bemærkninger. Akkrediteringsnævnet er den besluttende instans, og psykiatrien kan forvente endeligt svar her fra i løbet af sommeren.

Indstillingen glæder psykiatri- og socialledelsen, som netop har fået meldingen efter en uge, hvor hele behandlingspsykiatrien har været under Den Danske Kvalitetsmodels lup.

Chefsygeplejerske Claus Lassen Graversen finder, at indstillingen er en stor cadeau til medarbejderne, som har arbejdet hårdt på at implementere kravene i Den Danske Kvalitetsmodel over alt i behandlingspsykiatrien.

- Medarbejderne har grund til at være stolte over deres indsats. Set i lyset af, at Psykiatri og Social er en meget ung organisation, der er spredt på mange matrikler i hele Midtjylland, er det særligt flot, at vi er kommet så langt, siger Claus Lassen Graversen og fortsætter:

- Nu vil vi studere rapporten og se på, hvor vi kan gøre det endnu bedre. Der er imidlertid ingen tvivl om, at det systematiske arbejde med kvalitet har lagt nogle rigtig spændende spor for det fremtidige arbejde i psykiatrien.

Fakta:
  • Den Danske Kvalitetsmodel, DDKM, er et nationalt system, der skal sikre og videreudvikle den gode kvalitet i hele det danske sundhedsvæsen.
  • Alle hospitaler i Danmark er ved at indføre kvalitetssystemet, og DDKM skal på sigt omfatte alle offentlige sundhedsydelser.
  • DDKM består af 104 standarder, hvoraf 85 er gældende for voksenpsykiatrien og 82 for børne- og ungdomspsykiatrien.

Læs mere om Den Danske Kvalitetsmodel og IKAS på www.ikas.dk

Flere oplysninger
Chefsygeplejerske, Claus Lassen Graversen tlf: +45 7847 0006
Kvalitetschef, Lisbeth Damgaard tlf: +45 78470151