11-11-2011



Kvartalsmagasinet Dialog handler denne gang om regionens fødevareerhverv og fremtiden. Du kan blandt andet møde en række af regionens visionære fødevarevirksomheder og læse om, hvordan regionen satser på klog hverdagsmad som sund forretning.

Først den gode nyhed:
Det midtjyske fødevareerhverv er stort og betydende.
Det beskæftiger 50.000 mennesker, hvis indsats betyder, at vi her i regionen står for 42 procent af den danske fødevareeksport og 30 procent af den danske fødevareomsætning.
Og så den dårlige:
Mens verdensmarkedet for fødevarer vokser, taber Danmark både produktion og arbejdspladser til udlandet i disse år. Derfor er kunsten at finde nye veje til at opnå konkurrencekraft i forhold til lande, der kan sælge de samme fødevarer, bare billigere.

Denne problemstililng er et af emnerne i dette nummer af Dialog – kvartalsmagasinet fra Regional Udvikling i Region Midtjylland.

Her er lidt flere smagsprøver:

Fremtiden på krogen

Tre vestjyske havne med fiskere og auktionshaller har fundet sammen i et klynge-samarbejde, der løfter fiskerierhvervet ind i fremtiden. Læs side 6

De mikser ideer med viden og penge

Future Food Innovation skubber gang i kreative projekter i fødevarebranchen. En kobling af gode ideer, viden og penge er midlet. Læs side 10

Sundhed ligger til højrefoden

Sunde fødevarer bliver stærkt efterspurgte på vores eksportmarkeder fremover. En fordel for Danmark, siger professor. Læs side 14

Made in Midtjylland

Fødevarenetværk med små producenter løfter udviklingen i det lokale erhvervsliv. Region Midtjylland iværksætter nyt Grøn Vækst-program i samarbejde med kommuner. Læs side 16

Forbrugernes ægte mening

Regionens fødevarevirksomheder kan prøve produkter af i kantinen i Agro Food Park, før de sendes på markedet. Det ser Yding Grønt i Østbirk frem til. Læs side 18

Magasinet Dialog om fødevarer som pdf