29.08.2017 

Når den store Food Festival i Aarhus åbner fredag bliver det med en erhvervspolitisk debat, som Region Midtjylland er medarrangør af. For hvordan sikrer vi, at vi i Region Midtjylland og Danmark som helhed har en fødevarebranche i verdensklasse?

Med i paneldebatten er beslutningstagere fra erhvervsliv, uddannelse, forskning og politik. Debatten foregår i teltet på Tangkrogen i Aarhus kl. 15.00-17.00 fredag den 1. september. 

Gå til Food Festivals hjemmeside

 

Uddrag af pressemeddelelse fra Business Region Aarhus om debatten:

Fødevareerhvervets topledere indleder sammen med østjyske politikere FOOD Festival den 1. september 2017 med en debat om kompetencer, uddannelser og fødevarejob.

Debatten åbnes af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og tager afsæt i nye tal, som viser, at der over de seneste 15 år er sket et markant skift inden for fødevaresektoren: jobbene er blevet langt mere videntunge. Tallene viser også, at beskæftigelsen inden for fødevareerhvervet fra 2012 har fundet et stabilt niveau og været svagt stigende siden.

Som et af verdens stærkeste kraftcentre inden for udvikling og produktion af fødevarer bidrager fødevarevirksomhederne markant til dansk økonomi ved at eksportere for et trecifret milliardbeløb årligt. Et tilstrækkeligt udbud af kvalificerede medarbejdere er afgørende for virksomhedernes videre vækst og udvikling. Og det er en generel udfordring for branchen, der ellers byder på spændende karrieremuligheder. 

”Mange dygtige medarbejdere starter i vores branche med en erhvervsfaglig baggrund og bygger efter et par år ovenpå med en teknisk videregående uddannelse. Der er brug for de unge i fødevareindustrien, og vi har brug for, at de erhvervsfaglige uddannelser tales op, så det ses som noget positivt, når unge overvejer en erhvervsfaglig vej som et alternativ til gymnasiet,” siger Henrik Ladefoged, Managing Director of Marel Denmark.

Hvordan ser fremtidens fødevarejobs ud?

Nye tal fra Region Midtjylland viser, at der fra 2000 – 2015 er sket en 60%’s forøgelse af job, der varetages af medarbejdere med en lang, videregående uddannelse eller en ph.d., i regionen. Også antallet af job, der varetages af medarbejdere med en kort eller mellemlang videregående uddannelse, er steget med hhv. 18% og 20% i perioden. I alt er der således skabt yderligere 1.640 højtuddannede job i regionen.

Miljø, sundhed, sikkerhed og madspild står højt på den internationale dagsorden, hvor Danmark i forvejen har en førerposition, og det betyder endnu større efterspørgsel på bæredygtige og innovative fødevarer i fremtiden.  

Læs hele pressemeddelelsen om den erhvervspolitiske debat

Tilmelding til den fødevarepolitiske debat.