27-02-2017

29. og 30. marts inviterer den bæredygtige bygge-event Building Green til to dage med 62 udstillere, grøn videndeling og visionær faglig debat. For første gang danner Midtjylland ramme om messen. Se programmet og book gratis billet her.

Der er linet op til faglig videndeling af høj klasse inden for byggeri, arkitektur og bæredygtighed når Building Green for første gang uden for hovedstaden slår dørene op i Aarhus 29. & 30. marts.

Det hele sker i Centralværkstedet i Aarhus, hvor 62 virksomheder og organisationer udstiller på eventen, ligesom det er lykkedes arrangørerne at tiltrække 50 talere – alle toneangivende danske og internationale kapaciteter inden for bæredygtig planlægning og byggeri.

- Vi kan mærke, at Building Green år for år bliver mere veletableret. De mulige hovedtalere og indlægsholdere, vi henvender os til, kender Building Green, og der er stor interesse for at være med. Det er meget positivt, for det gør det lettere for os at arrangere en fagligt stærk event, siger Building Greens projektleder Sarah Elhauge.

Industriskrot og gamle mursten

Eventen sætter fokus på både nutid og fremtid for bæredygtighed og cirkulær økonomi i byggeriet, og udover at fungere som en oplagt netværksmulighed for aktører i og omkring byggebranchen, sætter debatter og talere fokus på aktuelle byggesektorens eksportpotentialer, 2020 energikravet i bæredygtige bygninger, cirkulær økonomi, genialt genbrug, bæredygtige valg af materialer.

I løbet af de to dage i Aarhus bliver det således muligt at møde blandt andre tegnestuen Superuse, der er kendt for enfamiliehuset Villa Welpeloo, der er opført næsten udelukkende ved hjælp af genbrugte komponenter og materialer samt for at give udtjente industrielle komponenter som vindmøllevinger nyt liv.

Også den hjemlige arkitektur- og bæredygtighedssektor er stærkt repræsenteret med markante hovedtalere. En af dem er Anders Lendager, der har været en hastigt stigende stjerne på den arkitektoniske himmel, siden han tegnede enfamiliehuset ”Upcycle House” med omfattende brug af genbrugsmaterialer for den almennyttige by- og boligudviklingsfond Realdania.

Alle stadepladser er udsolgt

Endelig vil besøgende på den første midtjyske udgave af Building Green have mulighed for at opleve en lang række virksomheder, der allerede har gjort bæredygtige produkter eller løsninger til holdbar forretning. Samtlige 62 stadepladser er solgt, og op mod halvdelen af udstillerne er nye i Building Green-sammenhæng.

- Det viser, at vi fortsat har et stort vækstlag af virksomheder med aktiviteter og visioner inden for bæredygtighed at trække på herhjemme, udtaler Sarah Elhauge. Det giver mig en stor optimisme i forhold til den videre udvikling inden for området. Sidst men ikke mindst betyder det, at vi kan blive ved med at udvikle Building Green, så der er noget nyt at komme efter for de besøgende, siger Sarah Elhauge.

Regionen satser på bæredygtighed

Det er sjette år i træk, at Building Green samler nogle af de vigtigste aktører inden for bæredygtigt byggeri, og udvidelsen i år med en event vest for Storebælt skaber glæde i Region Midtjylland, der netop har bæredygtighed og cirkulær økonomi i byggebranchen som strategiske fokusområder.

- Det er vigtigt at fremme samarbejdet på tværs af værdikæder og mellem offentlige og private organisationer, og jeg håber, at Building Green kan være med til at pege på nye samarbejdsmuligheder for den midtjyske byggesektor, siger chefkonsulent på Region Midtjyllands kontor for Grøn Vækst Elinor Bæk Thomsen.

Kom gratis med til Building Green i Aarhus

Building Green løber af stablen fra d. 29. til den 30. marts i Centralværkstedet i Aarhus. Det er gratis at tilmelde sig på https://my.eventbuizz.com/event/building-green-aarhus-2017/detail

Blandt de markante bæredygtighedseksperter og hovedtalere på Building Green i Aarhus er præsidenten for bæredygtighedsorganisationen The Cradle to Cradle Products Innovation Institute, amerikanske Lewis Perkins. The Cradle to Cradle Products Innovation Institute arbejder for at minimere menneskehedens miljømæssige fodaftryk på kloden og spare mest muligt på ressourcerne. 

Fra den internationale arkitekturscene henter Building Green blandt andre stjernearkitekten Antoine Chaaya til Aarhus. Han er partner i den italiensk-franske tegnestue Renzo Piano Building Workshop (RPBW). RPBW står bag en lang række ikoniske byggerier over hele verden, og Antoine Chaaya var en af hovedkræfterne bag masterplanen for genskabelsen af Potzdamer Platz i ingenmandslandet fra den kolde krig i Berlin.

Se hele programmet her