Den 1. marts 2019 tiltræder Jens Meldgaard Bruun stillingen som klinisk professor i ernæring og overlæge ved Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitetshospital og Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet. Her skal han forske i forebyggelse og behandling af svær overvægt og dermed bidrage til, at færre mennesker udvikler diabetes i fremtiden.

Svær overvægt opstår tidligere og tidligere. Op mod en fjerdedel af danske børn og unge er enten overvægtige eller svært overvægtige. Og tallet er stadig stigende. Insulinresistens og type 2-diabetes samt øget risiko for blandt andet hjerte-kar-sygdom og nedsat selvværd og livskvalitet er blot nogle af konsekvenserne ved den negative spiral.

- Vi skal have nye værktøjer i værktøjskassen, hvis vi skal knække fedmeepidemien og hjælpe især vores børn og unge med et sundt og blivende vægttab, siger Niels Jessen, der er forskningschef ved Steno Diabetes Center Aarhus (SDCA).

- Det er en vigtig men kompleks opgave, og derfor er vi rigtig glade for at få Jens Meldgaard Bruun med på holdet.

Det er mit hjertebarn

Jens Melgaard Bruun, som i dag er overlæge ved Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers, er speciallæge i intern medicin og hormonsygdomme samt adjungeret professor på Institut for Idræt & Ernæring på Københavns Universitet.

Som klinisk professor ved Aarhus Universitet (AU) og overlæge ved SDCA på Aarhus Universitetshospital (AUH) skal Jens Meldgaard Bruun udvikle og afprøve nye metoder med ernæring i centrum til at forebygge og behandle svær overvægt med særligt fokus på børn og unge og fedme-relaterede følgesygdomme som eksempelvis type-2 diabetes.

- Forebyggelse af overvægt og fedme hos børn og unge er et af mine hjertebørn – både som læge og som forsker. Med denne stilling får jeg mulighed for at arbejde hele vejen rundt om den komplekse problemstilling og bidrage til et bedre og sundere liv hos vores yngste borgere. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, siger Jens Meldgaard Bruun.

Stærk tradition bæres videre

Når Jens Meldgaard Bruun starter i sin nye stilling, vil han fortsat bevare et tæt klinisk og forskningsmæssigt samarbejde med Randers Regionshospital.

- På AU og AUH bygger vi på en stærk og lang tradition for ernæringsforskning, og Jens Meldgaard Bruun er en helt naturlig bærer af denne tradition. Spændvidden i hans forskning, hans unikke netværk i hele landet og hans fantastiske evner til at binde forskellige ekspertiser sammen og sætte det rette hold gør ham til den helt rigtige person til jobbet, afslutter Niels Jessen.

Fakta

  • Jens Meldgaard Bruun er 51 år og bor i Risskov ved Aarhus med sin kone Louise og datter Kamma på 18 år.
  • Jens Meldgaard Bruuns kliniske professorat er muliggjort via støtte fra Arla (unrestricted grant) og Novo Nordisk Fondens støtte til Steno Diabetes Center Aarhus.

Kontakt

  • Niels Jessen, Forskningschef, Steno Diabetes Center Aarhus, e-mail: nieljess@rm.dk, mobil: 2859 6352
  • Jens Meldgaard Bruun, Professor og overlæge, e-mail: bruun@clin.au.dk, mobil: 5094 5547
Jens Meldgaard Bruun

Foto: Helle Brandstrup Larsen