Pressemeddelelse fra Aarhus Kommune, VisitAarhus, Region Midtjylland, Business Region Aarhus og Food Organisation of Denmark 

29.11.2018 

For første gang sker uddelingen af Nordens prestigefulde Michelin-stjerner uden for en hovedstad, når Aarhus til februar er vært ved ’Guide Nordic Countries 2019’. 

Til februar samles stjernekokke og pressefolk fra hele Norden i Aarhus, når verdens mest anerkendte gastro-guide drysser stjerner over nordiske restauranter af Michelin-kaliber. Det bliver første gang nogensinde, at ’Guide Nordic Countries’ finder sted uden for en hovedstad.

Aarhus og den midtjyske region skriver i 2019 historie, når Aarhus som første ikke-hovedstad bliver vært ved den nordiske Michelin-uddeling. Foto: Jonas Høholt.

Aarhus og den midtjyske region skriver i 2019 historie, når Aarhus som første ikke-hovedstad bliver vært ved den nordiske Michelin-uddeling. Foto: Jonas Høholt.

- Vi ser frem til at fejre de nordiske restauranter i Aarhus næste år. De senere år har byen udviklet sig stærkt, og er i dag et økonomisk, kulturelt og kulinarisk kraftcenter i Danmark. Som en stor studie- og havneby favner Aarhus nye idéer og tradition. Det gennemsyrer også den gastronomiske scene. Her er toprestauranterne innovative, men ligger tit side om side med mere enkle steder, der stadig deler begejstringen for de fine råvarer, Danmark tilbyder. Det er dette miks mellem traditionel mad, som det berømte smørrebrød, det nynordiske køkken og inspirationen fra hele verden, som alverdens madelskere rejser til Aarhus for at opleve, siger Gwendal Poullennec, international direktør for Michelin Guiden.

Den gastronomiske stjerneoverrækkelse finder sted den 18. februar i Musikhuset Aarhus foran 500 gæster. Værtskabet er hentet hjem af VisitAarhus i tæt samarbejde med Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Business Region Aarhus og Food Organisation of Denmark. 

- Vi er meget stolte over, at Michelin har valgt at lancere den nordiske Michelin-guide i Aarhus. Det er en international anerkendelse af den markante gastronomiske udvikling, Aarhus og Østjylland har gennemgået over de senere år drevet af topkokke og lokale fødevareproducenter. Samtidig er det med til at markedsføre Danmark og Østjylland som en moderne og attraktiv gastronomisk turist-destination, siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus. 

Den smagfulde event er samtidig med til at cementere Region Midtjyllands position som Europæisk Gastronomiregion. 

- Sidste år fik Region Midtjylland og Aarhus sammen med resten af den midtjyske region den blivende titel: Europæisk Gastronomiregion. Et signal om, at der i vores del af landet er dygtige fødevareproducenter og masser af fødevareinnovation. I mere end et årti har vi i Region Midtjylland investeret i vækst og innovation i fødevareerhvervet. Hele regionen, og ikke mindst Aarhus-området, har været i en rivende udvikling, og vi er Danmarks fødevareregion. At få Michelin-eventen til Aarhus understreger den positive udvikling, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Ifølge VisitDenmark fremhæver 43% af de udenlandske turister gode spisesteder som en af årsagerne til at vælge Danmark som rejsemål, og omtrent hver tiende turist har finere gastronomi som primær motivation for valg af feriemål.

Værtskabet for ’Guide Nordic Countries 2019’ er derfor også en del af indsatsen for at finde nye fyrtårne for den internationale opmærksomhed og fortsatte fremgang i turismen efter rekordåret 2017, hvor Aarhus og Region Midtjylland var Europæisk Kulturhovedstad.

- Stjernerne er i høj grad med til at lyse Aarhus op på verdenskortet, og det har haft en klar betydning for turismen, at Aarhus siden 2015 har budt på restauranter i Michelin-ligaen. Derfor er det også vigtigt, at vi fortsat har fokus på at udvikle byen og regionen som gastronomisk must-see-destination. Værtskabet ved ’Guide Nordic Countries’ er et stjerneeksempel, siger direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen.

Aarhus var i 2015 den første danske by uden for hovedstaden til at modtage en Michelin-stjerne. Samme år noterede byen en turismevækst på 17 procent. I dag huser byen fire Michelin-stjernede restauranter.

 

Kontakt

   

Pressekontakt hos Michelin Nordic:
Lotta Wrangle, Mobil: +46 72 250 07 40, e-mail: lotta.wrangle@michelin.com

Kontakt vedr. Aarhus' rolle: kongreschef i VisitAarhus, Allan Tambo Christiansen på mail at@visitaarhus.com

Michelin - info