Februar 2012 

Et enigt dommerpanel har bestemt, at der skal arbejdes videre med et tidløst, rent og nordisk uniformsdesign til Region Midtjylland.

Tre designere er blevet inviteret til at give hvert deres bud på fremtidens uniform til medarbejderne på Region Midtjyllands hospitaler.

Et enigt dommerpanel bestående af medarbejderrepræsentanter, ledere og eksterne bedømmere fra henholdsvis TEKO og Designskolen Kolding har bestemt, at der skal arbejdes videre med Kjetil Aas tidløse, rene og nordiske forslag til uniformsdesign.  

Kjetil Aas præsenterede sit forslag for dommerpanelet med disse ord:

  - I mit arbejde med designet har jeg valgt at fokusere på nogle udsagn fra brugerundersøgelsen, som også var den rette vej for mig at gå som designer og person. Jeg har valgt at fokusere på et ordentligt og professionelt udseende, som mange i følge brugerundersøgelsen finder vigtigt. 


- Mit design kan beskrives med ordene tidsløshed, renhed og nordisk. Jeg har udformet mit forslag med tanke på, at det skal kunne favne bredt – fra den helt unge pige til den ældre mand – fra den høje og tynde til den mere fyldige.
 
- Jeg har beholdt den hvide farve i mange af uniformsdelene af hensyn til vask, håndtering og økonomi. Men jeg kombinerer den med en meget mørk marineblå og en lysere blå.

- Meningen er, at den enkelte medarbejder skal kunne sammensætte sin personlige uniform, men på samme tid opretholde et homogent, professionelt udtryk.


Mange finesser
Kjetil Aas forslag synes umiddelbart klassisk og traditionelt, men det indeholder mange finurlige finesser.

For eksempel aftagelige lommer, skjulte trykknapper og spænder, der kan bruges til at justere størrelserne, så de passer til den enkelte medarbejder.

Kjetil Aas foreslår desuden, at man bruger det forholdsvist nye materiale lyocell til uniformerne. Et materiale der blandt andet udmærker sig ved at være hurtigttørrende, fugtregulerende og bakteriehæmmende.

Dommerpanelet faldt for de mange smarte finesser og inddragelsen af nye materialer, men det var det samlede udtryk, der gjorde udslaget.

- Der er mange elementer i dit forslag, som vi er faldet for. Men det er det bærende udtryk, som vi har lagt mest vægt på, sagde formanden for dommerpanelet, hospitals-direktør Lars Dahl Pedersen.

Dommerpanelet bestod af:
Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen,  Hospitalsenhed Midt, driftschef Jens Peter Østergaard, Hospitalsenheden Vest, læge Britta Lang Ørnfelt Lund, AUH, innovationskonsulent Christina Egelund Antonsen, RH Horsens, Hanne Rosenlund, midtVask, designchef Ingrid Søe (fagdommer) TEKO, designchef Mathilde Aggebo, (fagdommer), Kolding Designskole, bioanalytiker Claudia Helena Fiszman Frandsen, AUH og radiograf Birgitte Brink Lassen, RH Viborg. 


Ikke færdigt design
Forslaget fra Kjetil Aas skal nu bearbejdes, så det kommer til at passe til Region Midtjylland og Region Midtjyllands medarbejdere.

Projektgruppen nedsætter derfor et designteam, hvor Kjetil Aas får plads. Teamet skal videreudvikle og tilpasse forslaget, som også skal testes i praksis, inden det efter planen skal tages i brug i 2015.