(Hjemmeside opdateres løbende)

Vind en rejse til Shanghai!

Foreningen Danmark-Kina og Region Midtjylland inviterer alle elever og studerende på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser i regionen til at deltage i konkurrencen "RETHINK China" – med mulighed for at vinde en rejse for to personer til regionens søster-by Shanghai i Kina.

I konkurrencen skal elever og studerende give deres personlige, nytænkende og innovative bud på hvordan de ser på Kina i fremtiden. 

  • Hvilke nye muligheder giver et samarbejde med Kina?
  • Hvordan løser vi fælles udfordringer på nye og kreative måder?
  • Kan vi gentænke forholdet mellem Danmark og Kina i 2017?
  • Hvordan får Kina indflydelse på din hverdag i fremtiden?
  • Hvordan kan vi inspirere og lade os inspirere af Kina fremadrettet?  

Konkurrencen

Alle studerende, som er indskrevet på en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse i Region Midtjylland kan deltage i konkurrencen.

Man kan deltage i konkurrencen på to måder:

  • Skrive et essay (maks. 2000 ord) på dansk
  • Lave et kreativt værk (animation, billede, foto, audio, film, tegneserie, musik osv.)

Konkurrencens opgaveformulering offentliggøres her på siden 1. september 2017 og alle bidrag skal være modtaget senest 29. september 2017. Prisoverrækkelsen finder sted 7. november 2017, kl. 15.30 i Regionsrådssalen, Viborg.

Præmier

Hovedpræmien er en rejse for to personer til Shanghai i op til 10 dage. Opholdet i Shanghai planlægges i samarbejde mellem vinder og arrangør og finder sted i løbet af 2018. Der er desuden præmier til de bedste 20 indslag. Se mere her.

Det vindende essay offentliggøres  i "Danmark" - en sektion i de 13 dagblade under Jysk Fynske Medier med knap ½ million læsere og de bedste kreative værker udstilles i Viborg og i Aarhus.

De indkommende indslag bedømmes af arrangøren og en jury bestående af:

Undervisningsforløb

Har du som underviser lyst til at bruge RETHINK China konkurrencen som et element i din undervisning, kan du her finde inspiration til undervisningsforløb om Danmark og Kina i vores materialesamling eller her:

Forfatter og journalist Christina Boutrup tilbyder skræddersyede forløb til uddannelsesinstitutioner enten som temadage eller oplæg om fx Kinas innovationsstrategi, forretningsudvikling eller kultur. Læs Christinas tilbud "Kina på skemaet"

På Undervisningsministeriets EMU portal kan du finde inspiration i andre skolers undervisningsforløb, samt links til yderligt materiale om Kina: EMU Danmarks læringsportal

Foreningen Danmark-Kina tilbyder også foredrag, fotoudstilling og materialekasser til inspiration: Læs mere på Foreningen Danmark-Kinas hjemmeside

Kontakt

Hvis du har spørgsmål ifbm. konkurrencen er du velkommen til at kontakte Foreningen Danmark-Kina på mail: rigetimidten@gmail.com

Vigtige datoer

1/9-2017

Konkurrencens opgaveformulering offentliggøres

29/9-2017

Sidste frist for bidrag til konkurrencen

7/11-2017

Præmieoverrækkelse og offentliggørelse af vindere