Kulturen i Region Midt arbejder med det tværfaglige område kultur og sundhed.

Der er særligt fokus på sammenhænge mellem kultur og sundhed i Danmark for øjeblikket. Det skyldes blandt andet det nye sundhedstilbud Kultur på recept, som der eksperimenteres med i en række kommuner i Danmark heraf flere i Region Midt. Men der er mange andre gode eksempler på, hvordan kunst og kultur og samværet omkring det kan have en stor betydning for eksempelvis folk med ondt i livet, stress, demens, kroniske smerter eller på skadestuer og sygehuse.

Vores ambition er at være med til at skabe bæredygtige kulturtilbud, der kan tilbydes som evidensbaserede sundhedsfremmeløsninger i hele Region Midtjylland - og i verden udenfor. Det tror vi nemlig på kan skabe sammenhæng i vores velfærdstilbud og øget livsglæde.

Tid til læsning

Regionsrådet har som det første målrettede projekt inden for området ydet støtte til det flerårige projekt Tid til læsning, som du kan læse om på http://www.tidtillaesning.dk

 

Spørgsmål eller ideer

Vi er hele tiden på udkig efter nye eller eksisterende ideer og initiativer. Så hvis du vil byde ind med noget eller bare have en snak med os, kan du kontakte kulturkonsulent Mikkel Ottow.

Mikkel Ottow

Billede af Mikkel OttowKulturkonsulent

E: MIKOTT@rm.dk
M: 4092 6709

Særlige arbejdsområder: Scenekunst, musik, kultur og sundhed

Arbejdssted: Viborg