Kulturen i Region Midtjylland arbejder med det tværfaglige område kultur og sundhed.

Der er særligt fokus på sammenhænge mellem kultur og sundhed i Danmark for øjeblikket. Det skyldes blandt andet det nye sundhedstilbud Kultur på recept, som der eksperimenteres med i en række kommuner i Danmark heraf flere i Region Midtjylland.

Der er mange andre gode eksempler på, hvordan kunst og kultur og samværet omkring det kan have en stor betydning for eksempelvis folk med ondt i livet, stress, demens, kroniske smerter eller på skadestuer og sygehuse.

Vores ambition er at være med til at skabe bæredygtige kulturtilbud, der kan tilbydes som evidensbaserede sundhedsfremmeløsninger i hele Region Midtjylland - og i verden udenfor. Det tror vi nemlig på kan skabe sammenhæng i vores velfærdstilbud og øget livsglæde.

Lungekor for livsglæde

Tid til læsning - Guidet fælleslæsning

Tid til læsning

Se video om "Tid til læsning" fra Kulturmødet på Mors, 2017.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Dans med Parkinson

Egnsteatre og små storbyteatre

AttractionPASS

Region Midtjylland har støttet udviklingen af fordelskortet "AttractionPASS", som efter køb giver dig

  • Fri adgang til mere end 40 museer og attraktioner
  • Fri transport med Midttrafiks busser

Oplev alt hvad de midtjyske feriedestinationer har at byde på. AttractionPASS tilbyder en bred vifte af oplevelser lige fra dyreparker, lokalhistoriske museer, kunstmuseer, badeland, videnskabsmuseer til fantastiske børneoplevelser.

Køb dit AttractionPASS til 24, 48 eller 72 timer.

Midtjyske kulturruter

Illustration af de fire kulturruter i det midtjyske

Fire kulturruter i det midtjyske
Oplev "Danish Way of Life" (det moderne Danmark), "Local Ways to Global Art" (kunst og arkitektur), "World War II" (besættelsestiden og "Gods and Myths" (Guder og Gåder viser vej til unikke steder og overalt er der gådefulde historier at fortælle).