Region Midtjylland har oprettet TurismeVÆKSTprisen, som led i den store turismesatsning "Ny VÆKST i turismen". Prisen bliver uddelt en gang om året. Formålet med prisen er at anerkende og belønne turisterhvervets arbejde med at øge professionaliseringen og internationaliseringen og udvikle turismen for at skabe øget vækst. Prisen sætter fokus på vellykkede tiltag, der kan inspirere resten af erhvervet.   

TurismeVÆKSTprisen er tredelt

Hovedprisen er på 75.000 kr., og med prisen følger et kunstværk udført af en midtjysk kunstner. Herudover er der to temapriser på hver 25.000 kr.

Temapris 1: Kulturturisme som ny vej til vækst og udvikling
Temapris 2: Innovation i turismen

Priserne overrækkes af regionsrådsformanden for Region Midtjylland på Turismekonferencen 2017, der holdes:

tirsdag den 16. januar 2018 på Remisen i Brande

Frist for indstilling af kandidater var mandag den 2. oktober 2017.

Se oversigt over kandidater til TurismeVÆKSTprisen 2017

Kriterier for tildeling af TurismeVÆKSTprisen

Mie Pedersen

Billede af Mie PedersenUdviklingskonsulent

E: mie.pedersen@ru.rm.dk
M: 2154 8760

Særlige arbejdsområder: Kreativitet og talentudvikling, turisme

Arbejdssted: Viborg

Turismens værdikæde

Turismens værdikæde dækker over alle dele af turistens oplevelse - lige fra turisten ser en markedsføringskampagne og bestiller en rejse  over transporten til destinationen til at overnatningsstedet, attraktionen og restauranten yder en god kvalitet og service.

En velfungerende værdikæde forudsætter, at der er et tæt samarbejde mellem de forskellige leverandører af disse oplevelser. Og kæden er ikke stærkere end det svageste led, så hvis der bare er en dårlig oplevelse undervejs, kan det være nok til, at den samlede ferieoplevelse synes dårlig.