Den maksimale ventetid til:

  • Udredning (første undersøgelsesdag) er 14 kalenderdage fra den dag, sygehuset har modtaget lægens henvisning til forundersøgelse.

 

  • Operation er 14 kalenderdage fra den dag, du har samtykket til operationen – efter information fra sygehuset om din sygdom og behandlingsmuligheder. Den maksimale ventetid er i øvrigt højst 28 kalenderdage fra den dag, hvor sygehuset har modtaget henvisning til behandling.

 

  • Medicinsk behandling (som første behandling) er 14 kalenderdage fra den dag, du har samtykket til medicinsk behandling – efter information fra sygehuset om din sygdom og behandlingsmuligheder. Den maksimale ventetid er i øvrigt højst 28 kalenderdage fra den dag, sygehuset har modtaget henvisning til behandling.

 

  • Strålebehandling (som første behandling) er 14 kalenderdage fra den dag, du har samtykket til strålebehandling – efter information fra sygehuset om din sygdom og behandlingsmuligheder. Den maksimale ventetid er i øvrigt højst 28 kalenderdage fra den dag, sygehuset har modtaget henvisning til strålebehandling.

 

  • Strålebehandling eller medicinsk behandling (som efterbehandling) er 14 kalenderdage fra den dag, du har samtykket til den konkrete efterbehandling – efter information fra sygehuset om din sygdom og behandlingsmuligheder. Den maksimale ventetid er i øvrigt højst 28 kalenderdage fra den dag, sygehuset har modtaget henvisning til medicinsk eller strålebehandling (som efterbehandling). 

 

De maksimale ventetider gælder ikke:

  • kræftsygdomme, som kræver knoglemarvstransplantation
  • hudkræft, som ikke er modermærkekræft.

 

Læs mere:

Pjece om maksimale ventetider

Bekendtgørelsen om maksimale ventetider

Sundhedsloven

Ring til Patientkontoret

Ring på 7841 0444

mandag 9-12, tirsdag til fredag 10-12, samt onsdag 14-15.30

rød, gul og grøn på forskellige tidspunkter

Skriv en e-mail

patientkontoret@rm.dk eller

via sikker mail (digital post)
Hvorfor sikker mail?

Skriv et brev

Region Midtjylland 
Patientkontoret 
Skottenborg 26 
8800 Viborg

Personlig henvendelse  

Du kan mødes med en patientvejleder. Kontakt Patientkontoret for at aftale nærmere.