Den maksimale ventetid til:

  • Udredning (første undersøgelsesdag) er 14 kalenderdage fra den dag, sygehuset har modtaget lægens henvisning til forundersøgelse.

 

  • Operation er 14 kalenderdage fra den dag, du har samtykket til operationen – efter information fra sygehuset om din sygdom og behandlingsmuligheder. Den maksimale ventetid er i øvrigt højst 28 kalenderdage fra den dag, hvor sygehuset har modtaget henvisning til behandling.

 

  • Medicinsk behandling (som første behandling) er 14 kalenderdage fra den dag, du har samtykket til medicinsk behandling – efter information fra sygehuset om din sygdom og behandlingsmuligheder. Den maksimale ventetid er i øvrigt højst 28 kalenderdage fra den dag, sygehuset har modtaget henvisning til behandling.

 

  • Strålebehandling (som første behandling) er 14 kalenderdage fra den dag, du har samtykket til strålebehandling – efter information fra sygehuset om din sygdom og behandlingsmuligheder. Den maksimale ventetid er i øvrigt højst 28 kalenderdage fra den dag, sygehuset har modtaget henvisning til strålebehandling.

 

  • Strålebehandling eller medicinsk behandling (som efterbehandling) er 14 kalenderdage fra den dag, du har samtykket til den konkrete efterbehandling – efter information fra sygehuset om din sygdom og behandlingsmuligheder. Den maksimale ventetid er i øvrigt højst 28 kalenderdage fra den dag, sygehuset har modtaget henvisning til medicinsk eller strålebehandling (som efterbehandling). 

 

De maksimale ventetider gælder ikke:

  • kræftsygdomme, som kræver knoglemarvstransplantation
  • hudkræft, som ikke er modermærkekræft.

 

Læs mere:

Pjece om maksimale ventetider

Bekendtgørelsen om maksimale ventetider

Sundhedsloven

Ring til Patientkontoret

Ring på 7841 0444

mandag 9-12
tirsdag til fredag 10-12, samt onsdag 14-15.30

Skriv en e-mail

patientkontoret@rm.dk eller via sikker mail (digital post).
Hvorfor sikker mail?

Skriv et brev

Region Midtjylland 
Patientkontoret 
Skottenborg 26 
8800 Viborg

Mød op 
Patientkontoret har åben for personlig henvendelse
Mød op i receptionen i Regionshuset Viborg på onsdage fra kl. 13 – 15, hvor du vil møde en patientvejleder