Udredningsretten


Vil du på et andet hospital?Hvis du er henvist til udredning på et sygehus, skal sygehuset, hvis det er fagligt muligt, have udredt dig inden for 30 dage, efter du er henvist. Det vil sige, at det bliver besluttet, hvilken behandling du skal tilbydes eller have afkræftet mistanken om sygdom.

Hvis sygehuset ikke selv kan udrede dig inden for 1 måned, skal det forsøge at få dig udredt inden 1 måned på andre offentlige eller private sygehuse og klinikker. 

For patienter med visse livstruende kræft- og hjertesygdomme gælder desuden regler om maksimale ventetider for livstruende sygdomme.

Hvis det ikke er muligt at udrede dig inden for fristen, skal sygehuset inden for 30 dage udarbejde en plan for det videre udredningsforløb. Udredningsplanen skal redegøre for de kommende undersøgelser, som det forventes, at du skal gennemgå.

Betingelser for at vælge privathospital

For at du kan vælge et privathospital, skal der være en aftale mellem regionerne og privathospitalet om behandlingen. Og ventetiden til behandlingen må ikke overstige ventetiden på Region Midtjyllands hospitaler eller på ét af de private hospitaler, vi samarbejder med.

Hvad siger loven

Ring til Patientkontoret

Ring på 7841 0444

mandag 9-12
tirsdag til fredag 10-12, samt onsdag 14-15.30

Skriv en e-mail

patientkontoret@rm.dk eller via sikker mail (digital post).
Hvorfor sikker mail?

Skriv et brev

Region Midtjylland 
Patientkontoret 
Skottenborg 26 
8800 Viborg