Kom i tæt dialog med en række behandlere, der har brudt vanerne og diagnosticerer eller behandler patienter over afstand.
Hør deres erfaringer med, hvordan varme hænder, faglighed og større afstand kan spille sammen uden at tabe nærhed, tryghed og kvalitet i behandlingen.
På erfaringsbørsen kommer du rundt på 3 af stationerne, hvor du kan gå i dialog om forskellige aspekter af behandling over afstand. Behandlere deler ud af deres læring, mens du kan byde ind med dine egne erfaringer og stille både små og store spørgsmål.
Patientperspektiver og forskellen mellem afstand og distance
Mød en afdeling, der går nye veje ved at tilbyde internetbehandling til patienter med funktionelle lidelser. Hør hvad patienterne siger til at modtage behandling over afstand frem for gruppeterapi. Hvor er bumpene, hvad er fordelene og hvordan bevares den gode patient-behandler relation over afstand?
Hvad sker der, hvis vi lader patienter henvise sig selv til behandling og de screener sig selv før den egentlige udredning? Og kan man overhovedet lave en udredning over distancen? Mød et par ildsjæle, som i den grad gør op med "plejer" og udfordrer de vanlige arbejdsgange og forestillinger.
Ledende psykolog Lisbeth Frostholm, Afdeling for funktionelle lidelser
Klinisk professor Charlotte Rask, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center
Telemedicin er godt til den rette patient på det rette tidspunkt
I Horsens er telemedicin kommet for at blive. Hospitalet tilbyder telemedicin til udvalgte patienter med KOL, diabetes og hjerteinsufficiens. Der er virtuelle "Følg hjem samtaler" og virtuelle konsultationer i dialyseafsnittet. Terapien udvikler også virtuel lungeskole med Lungeteamet.
Mød erfarne kræfter fra et hospital, der har været i gang med telemedicin siden 2010 og hør hvad det betyder for roller og rutiner hos medarbejdere og patienter.
Trine Wiin, diabetessygeplejerske, Regionshospitalet Horsens
Karen Ersgard, udviklingssygeplejerske, Regionshospitalet Horsens
Om at drive forandringer og slå automatpiloten fra
Mød en onkologisk afdeling, der har patientinvolvering som en del af sit DNA. Hør hvad der sker, når spørgeskemaer bruges til at forberede behandlingen og når patienterne sætter dagsordenen for, hvad en stuegang skal handle om.
Få en snak om, hvad der skal til for at få kollegerne med på vognen og hvad initiativerne betyder for arbejdsgangene og dialogen med patienterne.
Ledende overlæge Hanne Linnet, Onkologisk afdeling, Hospitalsenhed Vest
Hvordan udvikler og spreder vi de gode tiltag til behandling over afstand?
Få dialog med Afdeling for Infektionssygdomme om, hvordan de har individualiseret behandling over afstand og ændret arbejdsgange.
Hør om arbejdet med at gøre det lettere at få den gode idé til at vandre fra en afdeling til en anden. Stil små og store spørgsmål til programchefen, der har som mission at lave den gode "snup-let-pakke" til behandling over afstand. Hvad kræver det, hvilke samarbejdsflader er i spil, og hvilke bump er der på vejen?
Vibeke Engell-Sørensen, Uddannelses- og udviklingsansvarlig sygeplejerske, Aarhus Universitetshospital
Programchef Lisbeth Kallestup, Aarhus Universitetshospital