Her kan du læse om Region Midtjyllands tilbud om fødselsforberedelse.

Region Midtjyllands 5 fødesteder har i fællesskab udviklet En familie fødes, som er et gratis fødsels- og familiekursus til dig og din partner.

Fødestederne ønsker med kurset at give alle der venter sit første barn i Region Midtjylland, de bedst mulige forudsætninger. Kurset kan støtte jeres rolle som kommende forældre. Kurset lægger op til, at I som kommende forældre kan inspirere hinanden og udveksle forestillinger og tanker. I vil også få aktuel viden, som I kan have gavn af i forbindelse med fødslen og den første tid med jeres nyfødte barn.

Hvem kan deltage

For at deltage skal du eller din partner vente det første barn. Du kan tilmelde dig et kursus allerede tidligt i graviditeten, men du kommer på et kursus som starter, når du er i ca. 32. graviditetsuge.

Kurset er for både kommende fædre og mødre, og vi håber og forventer, at I begge har lyst til at være med. Skal du være alene med dit barn, er du velkommen til at tage din fødselshjælper med.

Hvad indeholder kurset

En familie fødes består af 4 moduler, som alle varer 2 timer:

  1. Barn og forældre på vej
  2. Fødslen
  3. Det nyfødte barn
  4. At blive en familie

Vi tilstræber, at samme jordemoder står for alle 4 moduler. Du kan læse mere om de enkelte moduler til venstre her på siden.

Hvordan tilmelder jeg mig kurset

Find ud af, hvordan du tilmelder dig En familie fødes på dit fødested ved at følge et af linkene her på siden øverst til højre.