De lette løsninger ser ud til at være brugt, når det gælder hospitalerne i Region Midtjylland. Det viser nye landsdækkende produktionstal. Fra at have været nummer 1 i produktion de seneste to år, ligger regionen nu på en 2. plads.

De lette løsninger ser ud til at være brugt, når det gælder hospitalerne i Region Midtjylland. Det viser nye landsdækkende produktionstal. Fra at have været nummer ét i produktion de seneste to år, ligger regionen nu på en 2. plads.

Hospitalerne i Region Midtjylland er rigtig gode til at behandle mange patienter og få noget for pengene. Men med nye nationale tal for produktiviteten på landets hospitaler, ligger regionen ikke længere helt i front. Syddanmark har slået Midtjylland med fem decimaler.

Tallene, der bliver offentliggjort i dag, viser, at 4,8 procent flere patienter er blevet behandlet på regionens hospitaler i 2006 i forhold til 2005. Men prisen for behandlingerne er vokset næsten lige så meget. Nemlig med 3,3 procent. Tilsvarende har landet som helhed haft en aktivitetsstigning på 4,6 procent. Til gengæld er udgifterne kun steget med 2,7 procent.

- De lavthængende frugter ser ud til at være plukket, når det gælder om at øge produktionen i Region Midtjylland. Efter at have ligget i front i flere år, er det blevet sværere at øge produktionen uden samtidig at øge omkostningerne, siger sundhedsdirektør i Region Midtjylland, Leif Vestergaard-Pedersen.
Samtidig konstaterer han tilfreds, at tre af regionens hospitaler ligger i top fem for omkostningseffektiv produktion.

Regionens embedsmænd skal nu til at regne på, hvad der præcis ligger bag tallene, så de kan bruges til at forbedre driften yderligere.
Men Leif Vestergaard Pedersen tvivler på, at produktiviteten kan øges væsentligt uden det koster mange flere penge, med mindre der bliver investeret væsentligt i blandt andet nyt udstyr og nye bygninger.

Læs delrapport III
Læs afdelingsrapport

Yderligere oplysninger
Direktør Leif Vestergaard Pedersen 8728 5040 / 2124 2316 / leifvestergaard.pedersen@stab.rm.dk

Regionsrådsformand Bent Hansen 8728 5010 / 4031 3707 / bent.hansen@rr.rm.dk