Region Midtjylland tog tirsdag eftermiddag officielt imod 31 indiske læger som 1. februar skal begynde på hospitalerne i Århus, Randers, Holstebro, Skejby, Silkeborg, Herning, Viborg og Horsens. Lægerne og deres familier kvitterede på klart og forståeligt dansk og gjorde stort indtryk med indisk sang.

- Vi har glædet os meget til Jeres ankomst, og jeg kan garantere Jer for, at I er savnede på de hospitaler, hvor I skal arbejde fra den 1. februar 2008!

I sin egenskab af formand for Region Midtjylland og Danske Regioner bød Bent Hansen tirsdag eftermiddag velkommen til 31 indiske speciallæger som har besluttet sig for at prøve lykken i Danmark. Den officielle velkomst fandt sted i regionsrådssalen i Viborg, hvor en stor del af regionsrådet også var til stede.Bent Hansen sagde i sin velkomst, at han er imponeret over, at inderne har turdet tage så stort et skridt, som det er at bryde op fra et samfund, som på en række områder er meget forskellig fra det danske.

- Men jeg ved, at I gerne vil opleve andre kulturer og se hvordan patientbehandling foregår andre steder. I kan lære meget af at være her, og det kan senere komme Indien til gode. Omvendt kan vi også lære en masse af Jer. Jeg ser dette projekt som et godt eksempel på, udveksling mellem lande i en verden med åbne grænser, sagde Bent Hansen.

Af de 31 læger skal fem arbejde i Syddanmark og på Sjælland mens de resterende 26 har fået arbejde på Regionshospitalet.

Facts om de indiske læger

  • Februar/marts 2007. Region Midtjylland indgår kontrakt med ExpoConsult om rekruttering af indiske speciallæger.
  • April 2007. Stillingsopslag i avisen Times of India. Region Midtjylland søger 30 speciallæger.
  • Maj 2007. Ansættelsessamtaler i Indien. 50-60 ansøgere er udvalgt til samtale blandt ca. 700 ansøgere. I alt 30 ansættes.
  • August 2007. Lægerne tager fat på intensiv danskundervisning seks dage om ugen på et hotel lejet til formålet syd for New Delhi.
  • November 2007. Alle læger har fået midlertidig autorisation fra Sundhedsstyrelsen og opholdstilladelse fra Udlændingeservice.
  • December 2007. 26 læger ankommer til Region Midtjylland. Dertil kommer to læger til Region Syddanmark og tre læger til Region Sjælland.
  • De 26 læger som skal arbejde i Region Midtjylland er speciallæger indenfor radiologi, patologi og anæstesiologi.
  • En håndfuld af lægerne har allerede taget familien med til Danmark. Flertallet af familierne kommer til Danmark i løbet af foråret 2008.
  • Lægerne og deres familier bor indtil udgangen af januar 2008 i Dronningens Ferieby ved Grenaa. Her får lægerne danskundervisning og bliver introduceret til de kommende arbejdspladser.
  • Første februar 2008 begynder lægerne at arbejde på Regionshospitalet på lige fod med andre ansatte.

 


Fotos fra pressemødet i regionsrådssalen i Viborg, 4.12.07:
(Klik for at downloade billederne i høj opløsning. Billederne må frit benyttes - husk kildeangivelse).


Patolog Pankhi Dutta, som skal arbejde på Regionshospitalet Randers, optrådte med en indisk sang ved pressemødet i regionsrådssalen.


De indiske læger stiftede bekendtskab med to danske traditioner - gløgg og klejner.

Fotos: Troels Witter/REGION MIDTJYLLAND