Med museumskultur og motion som fællesnævner vil Region Midtjylland binde regionen sammen under mottoet ”Kend din Region”. I dagene 19. – 29. juni 2007 afvikles der i byerne Ringkøbing, Herning, Silkeborg, Skanderborg og Århus en regionsstafet for de borgere, der gerne vil dyrke sund motion på historiske ruter samtidig med, at man lige i forbifarten snupper en rundvisning på det stedlige museum.

Kend din regionI de områder, hvor der vil blive løbet regionsløb, er der udsendt en stafetavis.

 

 

 

 

 

 

Kend din Region – en guide til museer og vandringer i Midtjylland


Ideen med Kend din Region er, som navnet fortæller, at give regionens borgere mulighed for at stifte bekendtskab med nye sider af den landsdel, de bor i. Landskabet byder på mange historier og oplevelser, som ikke altid er lige til at få øje på, når vi til daglig bevæger os gennem by og land.

Museer og vandringer i MidtjyllandRegion Midtjylland har derfor også allieret sig med regionens 36 statsanerkendte museer, der i løbet af sommeren og efteråret står for mere end 100 guidede vandringer og omvisninger. Museerne i Midtjylland spænder over et meget bredt spektrum af emner og faglige interesseområder.
Der er kulturhistoriske lokalmuseer, kunstmuseer, naturhistoriske museer og en lang række specialmuseer, som fortæller om bl.a industrien elektricitetens, landbrugets og kvindernes historie.

Sommerens og efterårets program byder bl.a. på Flagermusture i Botanisk have i Århus, vandreture i engene omkring herregården Gammel Estrup og et besøg i herregårdens køkken, en rejse tilbage til telefonernes og elektricitetens barndom, kunsttur på cykel i Holstebro, fortællinger om storkøbmænd og russiske princesser i Horsens, en historisk kajaktur med Odder Museum, en tur i vores solsystem i Lemvig og mange, mange andre ture og oplevelser.

Sidst i juni udkommer pjecen "Kend din Region - guide til vandringer og museer i Midtjylland". Her kan du se hele programmet. Ud over at fungere som naturguide, fortæller pjecen også om regionens museer. Så selv om turprogrammet er overstået til oktober, vil pjecen være god at gemme og tage frem en gang som inspiration til en ferietur eller søndagsudflugt
Pjecen vil senere i juni kunne fås på museer, på biblioteker og i turistkontorer.