”Lykke er at klare det der kommer” er en film om at leve med psykisk sygdom. Filmen udkommer 10. oktober, som er Verdens Mentale Sundhedsdag - Sindets Dag.

Psykiske sygdomme og deres konsekvenser kan være vanskelige at forstå.
Filmen ”Lykke er at klare det der kommer” søger forklaringer på, hvordan psykisk sygdom kan føles og opleves. En film både for den, der er ramt, og de, der er tæt på.

Tre mennesker – alle midt i livet – fortæller om begrænsninger i hverdagen og om det, der er svært at forstå eller uforståeligt – i fagsprog: det psykotiske.

Filmens hovedpersoner Jette Jacobsen, Kaj Nielsen og Hanne Nielsen har alle mange års aktivt og produktivt arbejdsliv bag sig. De har børn og familie, hvis liv og dagligdag berøres af deres psykiske sygdom.

Sagt om filmen....

”Hvordan opleves det indefra at have en psykisk sygdom? Hvilken indflydelse får det på ens liv med andre - især med dem, man holder mest af? Hvordan kan livet så alligevel arte sig? 

Filmen går i dybden med disse spørgsmål gennem beretninger fra tre mennesker, der alle lider af mere vedvarende psykisk sygdomme.Interviewerne er nænsomme og beretningerne direkte og usentimentale. 
Man bliver klogere af at se filmen.” 

Klinikchef Anne Lindhardt, Psykiatrisk Klinik, Rigshospitalet

 

”Denne film er en hjertegribende, men også en nødvendig film. 
Vi har brug for at tale om alle de ting, der har gjort og stadig gør ondt. Vi har brug for at få åbnet øjnene, så vi kan hjælpe dem, der lever med et sårbart sind, hvor livet gør ondt. Vi er alle sammen mennesker, og vi har et ansvar for hinanden. Både i livets mørke og lyse stunder.”

Poul Nyrup Rasmussen, medlem af Europa Parlamentet og fhv. statsminister


Håbet er, at ”Lykke er at klare det der kommer” kan støtte, informere og medvirke til at skabe forståelse. Socialministeriet har støttet produktionen via FREM-puljen.


Flere oplysninger hos:

Udviklingskonsulent Kirsten Hansen
Tlf. 8728 4226 / 2960 0529
Kirsten.Hansen@ps.rm.dk

Hent booklet fra filmen (pdf)

Filmen distribueres af:

Psykiatriskolen,
Distrikt Vest, Regionspsykiatrien
Lægaardvej 12, 7500 Holstebro
Tlf. 8728 4227
Hanne.Kehlet@ps.rm.dk

PsykInfo
Region Midtjylland
Skovagervej 2, 8240 Risskov
Tlf. 7789 3230
psykinfo@psykiatri.aaa.dk