Sommeren skydes for alvor i gang på Århus Universitetshospital, Risskov, når Cirkus Benneweis tirsdag den 30. juni kl. 14.00 indtager hospitalets park med en særforestilling.
Sommeren skydes for alvor i gang på Århus Universitetshospital, Risskov, når Cirkus Benneweis den 30. juni kl. 14.00 indtager hospitalets park med en særforestilling.

Med elefanten Dumbo i spidsen, en pony, jonglør, klovne, tryllekunstner, mimefigurer og andre artister optræder Cirkus Benneweis den 30.juni for patienter, pårørende og ansatte på Århus Universitetshospital, Risskov, og giver dem derved en dejlig og underholdende start på sommeren.

- Vi er utroligt glade for igen at skulle optræde på Århus Universitetshospital, da de sindslidendes sag ligger mit hjerte nært. Med mit kendskab til at være psykisk syg ved jeg, hvor vigtigt det er at få sjove og glædesfyldte oplevelser i en hverdag, der ellers ofte er op ad bakke, siger Diana Benneweis, direktør for Cirkus Benneweis og ambassadør for SIND.

Det er anden gang, at Cirkus Benneweis spreder glæde og hygge i parken på Århus Universitetshospital, Risskov. Og ligesom sidst er forestillingen kommet i stand ved et samarbejde mellem Diana Benneweis, SINDs Pårørenderådgivning og DE9, mens Psykiatri og Social, Region Midtjylland med glæde lægger græs til de mange artister, som med deres optræden giver patienterne mulighed for at komme i cirkus på en anderledes måde.

Udover patienter, pårørende og ansatte på Århus Universitetshospital, Risskov er børnene fra de nærliggende institutioner også inviteret med til cirkus i parken på tirsdag.


Fra Diana Beneweis’ bog
Livet bliver ikke genudsendt

 

Til sidst ramlede jeg ind i psykosen. Det føltes det som et veritabelt jordskælv. Som om jorden åbnede sig under mig og slugte mig. Sugede mig med en enorm kraft ned i et inferno af gru, rædsel og smerte. Jeg prøvede fortvivlet at kæmpe imod, men jeg faldt og jeg faldt. Der var ingen steder, jeg kunne holde mig fast. Jeg blev bare ved at falde. Hvirvlede ukontrolleret rundt. Alt var kaos.Privat til redaktionen
Pressen er meget velkommen til at overvære forestillingen tirsdag den 30. juni kl.14.00. Vi beder jer blot vise hensyn over for patienterne, når I tager billeder.

Flere oplysninger
• Region Midtjylland, Direktør Gert Pilgaard, tlf. 4036 0141
• Anne Margrethe Gad Jørgensen, SINDs Pårørenderådgivning,
tlf. 8612 4822 / ppa@sind.dk
• Pia Riedel, PR-koordinator, Cirkus Benneweis, tlf. 2331 2048 / pia@prtext.dk
• Freddy Bergmann Kolding, Cirkus Benneweis, tlf. 2014 8020 / freddy.kolding@benneweis.dk