23-10-2009

Gå til stort billede af rampe

Tre midtjyske ønsker går i opfyldelse i den aftale, som regeringen og forligspartierne indgik i går. Regionsrådsformand er godt tilfreds.

Et såkaldt motorvejshængsel syd for Randers, som skal forbinde E45 med Djursland, en udbygning af omfartsvejen ved Brande og penge til en VVM-undersøgelse af en motorvej mellem Herning og Holstebro.

Det er de tre ønsker, som midtjyderne nu får opfyldt.
I går aftalte regeringen og forligsparterne at udmønte trafikaftalen fra januar 2009 i en række konkrete projekter.
Tre af dem var blandt de anbefalinger, som Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen i fællesskab indsendte til Infrastrukturkommissionen og dermed til regeringen i juni 2007.

Vækst og velfærd
”Det er glædeligt, at nogle af de fælles midtjyske anbefalinger nu bliver realiseret. Det viser, at det hjælper at stå sammen”, siger regionsrådsformand Bent Hansen fra Region Midtjylland.
”Nu må vi skue fremad, for vi har stadig brug for mange investeringer i infrastrukturen her i regionen. En velfungerende infrastruktur er afgørende for, at den regionale udvikling kan føre til vækst og velfærd”, siger Bent Hansen.
Tidligere er der indgået aftale om færdiggørelsen af Silkeborg-motorvejen mellem Herning og Århus, og der er afsat 500 mio. kroner til statslig medfinansiering af letbanen i Århus, som også var blandt de midtjyske anbefalinger.
”Vi begynder lige så stille at hakke af på vores ønskeseddel til regeringen over nødvendige investeringer i infrastrukturen”, siger Bent Hansen.

Billedtekst: Et motorvejshængsel som dette bliver nu en realitet ved Randers mellem E45 og Djursland. Fotoet er til fri brug i forbindelse med omtale af pressemeddelelsen. Download det i høj opløsning ved at klikke på det.

Flere oplysninger:

Bent Hansen, formand for
Regionsrådet i Region Midtjylland
Telefon: 87 28 50 10
Mobil 40 31 37 07
bent.hansen@rr.rm.dk 


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer