Regionspsykiatrien i Herning og Holstebro har fået trådløs adgang til internettet, så patienterne kan holde sig i kontakt med omverdenen
Regionspsykiatrien i Herning og Holstebro har fået trådløs adgang til internettet, så patienterne kan holde sig i kontakt med omverdenen

Alle patienter, der er indlagt i regionspsykiatrierne i Herning og Holstebro, har nu mulighed for at komme på internettet med en trådløs internetforbindelse, lige som mange afdelinger også har en computer, patienterne kan låne. Det er et vigtigt skridt i arbejdet med at få patienterne til at holde kontakten med venner og familie, mens de er indlagt.

- Psykiatriske patienter har ofte svært ved at vedligeholde sociale kontakter og relationer. Derfor er det vigtigt, at de under indlæggelsen kan vedligeholde kontakten til omverdenen, og her er en internetforbindelse et rigtig godt redskab, fortæller Jan Rosenbjerg Albertsen, der er sygeplejerske og arbejder med it i psykiatrien i Herning og Holstebro.

De patienter, der har deres egen computer med, bruger den til at holde sig ajour med vigtige ting som deres løn og pension, som de kan tjekke via e-boks, og de bruger også computeren til at tjekke mail. Der er også mange, der er i forbindelse med familie og venner på blandt andet Skype, hvor man via en billedforbindelse på computeren kan tale sammen.

De trådløse internetforbindelser koster få hundrede kroner pr. måned, og det er et beløb, der ifølge Jan Rosenbjerg Albertsen er givet godt ud.

- Vi kan se, at de trådløse internetforbindelser bliver brugt rigtig meget af patienter i alle aldre. De er meget tilfredse med muligheden for at komme på nettet, for det er med til at forebygge yderligere social tilbagetrækning. Patienterne kan via nettet holde kontakt med den almindelige hverdag og verden, mens de er indlagt, siger Jan Rosenbjerg Albertsen.


Flere oplysninger
Sygeplejerske og it-koordinator Jan Rosenbjerg Albertsen, regionspsykiatrierne i Herning og Holstebro: 3065 0893

Pressekontakt for Psykiatri og Social: Journalist Marianne Jakobsen: 87 28 42 19 - 21 72 91 79

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer