Psykiatrisk Informationscenter PsykInfo i Risskov kan på onsdag byde velkommen til tilhører nummer 25.000, når PsykInfo inviterer til foredrag om incest.
Psykiatrisk Informationscenter PsykInfo i Risskov kan på onsdag byde velkommen til tilhører nummer 25.000, når PsykInfo inviterer til foredrag om incest.


I 1993 grundlagde det daværende Århus Amt Psykiatrisk Informationscenter PsykInfo. Igennem årerne har PsykInfo arrangeret en lang række foredrag og temaaftener om psykiske lidelser og psykiske problemer, og på onsdag d. 10. februar kan PsykInfo byde deltager nummer 25.000 velkommen.

PsykInfo var det første af sin art i Danmark, da informationscentret åbnede i efteråret 1993 på Århus Universitetshospital, Risskov. Formålet med centret er at tilbyde lettilgængelig information om psykiatri og psykiske lidelser, men også at fortælle om psykiske problemer, der måske kan udvikle sig til egentlige lidelser. Håbet er, at information og oplysning kan være med til at forebygge, at de psykiske problemer udvikler sig til psykiske lidelser.

PsykInfo har også igennem årerne være med til at skabe mere åbenhed i psykiatrien og punktere myter om sindslidende, så der kommer større forståelse for både de psykisk syge og deres pårørende.

Informationscentret i Risskov har siden begyndelsen fået henvendelser fra rigtig mange mennesker, der på den ene eller anden måde er i kontakt med det psykiatriske system – blandt andet fra patienter, brugere, pårørende, studerende, skoleelever og ansatte fra sundheds-, social- eller arbejdsmarkedsområdet.

En af PsykInfo’s vigtige aktiviteter er de offentlige temaaftener, der bliver arrangeret 10-20 gange årligt. På onsdag kan PsykInfo byde velkommen til tilhører nr. 25.000, når der er temaaften om incest.

1. næstformand for regionsrådet og medlem af regionens psykiatri- og socialudvalg Bente Nielsen deltager i arrangementet, hvor hun vil overrække blomster og en gave til deltager nummer 25.000.

Flere oplysninger
Leder af Psykiatrisk Videncenter, Hanne Munch Kristiansen: 7789 3161

Besøg PsykInfos hjemmeside