Regionsrådet i Region Midtjylland beder regeringen om at frigive 6,35 mia. kroner til byggeriet af Det Nye Universitetshospital.

Planlægningen af byggeriet af Det Nye Universitetshospital (DNU) i Skejby er nu så langt, at Regionsrådet i Region Midtjylland beder regeringen om at frigive de penge, som er øremærket til byggeriet.

Regeringen har givet foreløbigt tilsagn om 6,35 milliarder kroner til byggeriet af DNU. Regionsrådet skriver dog i ansøgningen om frigivelsen af pengene, at man i Region Midtjylland fortsat anser et anlægs­budget på 8,96 mia. kroner til byggeriet af DNU for mere realistisk.

Årsagen er, at Region Midtjylland på det nuværende grundlag finder det mest realistisk at anvende forudsætninger, der på nogle områder er anderledes end de forudsætninger, som regeringens rådgivende udvalg har anvendt. Det gælder bl.a. forudsætninger omkring befolkningsudvikling, effekt af øget åbningstid, kvadratmeterpris, byggemodning, veje og P-anlæg, grundkøb samt integration af eksisterende byggeri og nybyggeri.

- Vi er betænkelige ved, om regeringens rådgivende udvalgs forudsætninger holder, så byggeriet kan etableres for 6,35 milliarder kroner. Regionsrådet vurderer med den viden, der gælder for øjeblikket, at DNU mere realistisk vil kunne etableres for 8,96 milliarder kroner. Men lige nu er det vigtigt, at vi kommer i gang, siger Bent Hansen (S), formand for regionsrådet i Region Midtjylland.

Region Midtjylland ser gerne hurtig handling fra regeringens side:

- Der er ingen grund til at trække denne sag i langdrag. Projektet tripper for at komme videre, og erhvervslivet tripper for at få nye opgaver. Så vi opfordrer til, at pengene frigives, så hurtigt som overhovedet muligt, siger Bent Hansen.

Byggeriet af Det Nye Universitetshospital (DNU) vil forløbe over de næste cirka 10 år. Planen er at bygge en hel hospitalsby med et grundareal på cirka 1,2 millioner kvadratmeter. Det forventes, at de første afdelinger i nybyggeriet kan tages i brug i 2015, mens hele byggeriet forventes færdiggjort i 2019.


Fakta

Se dagsordenspunktet til mødet i Regionsrådet den 17. marts 2010

Finansieringsansøgningen:
Brev til regeringens rådgivende udvalg
Elementer i fiansieringsansøgningen
Projektbeskrivelse

Flere oplysninger
Regionsrådsformand Bent Hansen, tlf. 8728 5010 / 4031 3707

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer