16-06-2010I de kommende tre år får midtjyske virksomheder og videninstitutioner en håndsrækning til at finde kinesiske samarbejdspartnere. Region Midtjylland støtter netværk inden for it, energi/miljø og sundhed.


Samarbejdet mellem den kinesiske byprovins Shanghai og Region Midtjylland blev yderligere styrket onsdag, da Regionsrådet for Region Midtjylland vedtog at støtte tre netværksinitiativer med 8 mio. kroner. En beslutning, som Vækstforum har anbefalet.
I de kommende tre år vil Teknologisk Institut og Aarhus Universitet således stå bag tre netværk inden for henholdsvis it, energi/miljø og sundhed og formidle regionale tilskud til at modne de projekter, der måtte komme ud af det.
”Region Midtjylland er kommet til Shanghai for at blive”, siger regionsrådsformand Bent Hansen, ”for her har vi et af verdens hurtigst voksende markeder og en enorm pulje af viden. Vi følger op på aftalerne med Shanghai Byprovins og med Shanghai Science and Technology Commission, og samtidig deltager vi aktivt med midtjyske løsninger på Verdensudstillingen EXPO her til september”, siger Bent Hansen.
Han tilføjer, at der nu kan komme ekstra gang i at finde kinesiske partnere og projektideer. Og at netværksarbejde, tværkulturelt videnbytte og matchmaking er en nødvendig del af udviklingsarbejdet.

Fakta om vidensamarbejdet
For at være en del af Shanghais rivende udviklings, forsknings- og innovationsmiljø, er Region Midtjylland og Århus Kommunes repræsentationskontor siden 2007 placeret på det danske Innovationscenter i Shanghai.
Her er aktiviteterne blandt andet:

• Videnbaseret erhvervssamarbejde med Shanghai Science and Technology Commission, herunder facilitering af workshops inden for områderne IT, energi og miljø, sundhed/life sciences
• Forsknings- og klinisk samarbejde mellem neuro-specialister fra de to regioner
• Undervisning i brug af hjælpemiddeludstyr til handicapsektoren i Shanghai
• Undervisningsforløb af specialister fra handicapsektoren i Shanghai på hospitaler i Region Midtjylland
• EXPO 2010 i Shangai under temaet ’Better city, better life’

Billedtekst: Bent Hansen underskrev i 2008 samarbejdsaftale med Shanghai Science and Technology Commission. Nu styrkes samarbejdet yderligere. Fotoet er til fri brug - download det i høj opløsning ved at klikke på det.

Yderligere oplysninger:

Niels Erik Andersen, kontorchef
Regional Udvikling, Region Midtjylland
Telefon: 8728 5090
Mobil: 20853252
niels-erik.andersen@ru.rm.dk


Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne