24-06-2010



Alt for mange badegæster har mistet livet ved den jyske vestkyst. Fredag eftermiddag får sikkerheden det første af flere nye holdepunkter, når borgmester i Holstebro Kommune indvier et særligt flydetov. Regionsrådsmedlem John Thorsø deltager også.

Flydeliner og redningskranse skal give større tryghed og sikkerhed for badegæsterne. Baggrunden er tragisk: Hvert år drukner badegæster ved strandene langs Vesterhavet, måske fordi de kommer for langt ud, bliver fanget i "hestehuller" eller flyder til havs på badedyr og luftmadrasser.

 

Fredag kl 15 indvier borgmester i Holstebro Kommune, socialdemokraten H.C.Østerby første af flere initiativer, som kan give badesikkerheden et løft.

Langs stranden, ikke langt fra havnen i Thorsminde, lagde dykkere forleden et nyt flydetov ud, som badegæster i uføre kan gribe fat i, hvis strømmen f.eks. er ved at føre dem til havs.

Badebassin i havet
Flydelinerne udlægges mellem de to moler og parallelt med molerne. På den måde bliver stranden et kæmpemæssigt afgrænset ”badebassin”. Badegæsterne kan så gribe fat i linen og vente på hjælp, hvis strømmen tager fat i dem. Dermed er der mindre risiko for, at badende driver til havs og drukner, eller at strøm og bølger kaster dem ind mod molerne.

- Flydelinerne blev afprøvet på stranden i maj, og det gik rigtig godt. Vi betragter opsætningen som et forsøg her i 2010, så vi kan se, om de virker efter hensigten. Men vi er overbeviste om, at flydelinerne gør det mere sikkert at være badegæst i Thorsminde, og det er det primære formål. Vi håber selvfølgelig også, de medfører, at der kommer endnu flere turister og andre badende på stranden, siger borgmester i Holstebro Kommune H. C. Østerby.

Sikkerhed om sommeren
Idéen med at udlægge flydeliner kommer fra havnechefen i Thorsminde, Leif Jensen, og forsøget har stor bevågenhed. Planen er at montere flydelinerne hver sommer og tage dem ned om efteråret. Det samme gælder de redningskranse, der sættes op langs stranden.

Forsøget er resultatet af et samarbejde mellem Thorsminde Borgerforening, LAG Holstebro, Farvandsvæsnets Kystlivredningstjeneste, Nordsø Trawl, Trygfonden og Holstebro Kommune. Borgerforeningen, LAG og kommunen har finansieret projektet.

Ved indvielsen deltager også formanden for kommunens erhvervs- og turismeudvalg, regionsrådsmedlem John Thorsø (K), og repræsentanter for de øvrige parter, der medvirker i projektet, her i blandt Region Midtjylland.