Center for Voldtægtsofre får ros af de kvinder og mænd, der er blevet voldtaget. En stor majoritet af centrets brugere gennem de sidste 3 år er meget positive i forhold til modtagelsen i centret.




Center for Voldtægtsofre får ros af de kvinder og mænd, der er blevet voldtaget. En stor majoritet af centrets brugere gennem de sidste 3 år er meget positive i forhold til modtagelsen i centret.

”Lægerne var meget søde, og jeg følte mig tryg” skriver en af centrets brugere i en undersøgelse af tilfredsheden med centrets arbejde gennem de sidste tre år. Brugeren står ikke alene. Hele 93 % af besvarelserne er positive eller meget positive over for modtagelsen i centret.

Professionel og omsorgsfuld
Center for Voldtægtsofre er en akut modtagelse for kvinder og mænd, der er blevet udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg. Her arbejder sygeplejersker, læger og psykologer for at sikre spor og mindske de psykiske og fysiske følger af seksuelle overgreb. Og det lyder til, at faggrupperne gør deres arbejde godt. Centrets sygeplejersker får ros af 96 % og bliver beskrevet med ord som ”professionel”, ”omsorgsfuld” og kort og godt ”super”.

Lægernes indsats bliver værdsat i ikke mindre end 92 % af besvarelserne, på trods af at det for mange er svært at gennemgå den retsmedicinske og gynækologiske undersøgelse oven på det seksuelle overgreb. Flere brugere understreger lægernes professionalisme og gode evne til at lytte og til at forklare. Eller som en af brugerne skriver: ”Stor pædagogisk indsats. Lægen tog det farlige ud af undersøgelsen og forklarede, hvad der skulle ske.”

Offer igen
Efter et seksuelt overgreb er det uhyre vigtigt, at man får den rigtige støtte og omsorg fra dem, man søger for at få hjælp. Hvis man efter et overgreb bliver dårligt behandlet af omgivelserne, forstærker det nemlig den traumatiske oplevelse.

- Vi arbejder for at mindske det man i fagsprog kalder ”sekundær viktimisering” – dvs. at man i mødet med f.eks. hospitalet eller politiet oplever, at man bliver offer igen.” siger centrets ledende psykolog Anja Hareskov Jensen. ”Derfor er det glædeligt, at så mange føler sig godt behandlet på centret.”


Fakta om Center for Voldtægtsofre

- Center for Voldtægtsofre ligger på skadestuen, Århus Sygehus Nørrebrogade.

- Henvendelse er gratis, og man behøver ikke nogen henvisning

- Man behøver ikke at politianmelde

- Centret er døgnåbent.

- Ring gerne 8949 3543, før du kommerKontakt

Mere information
Ledende psykolog Anja Hareskov Jensen: 8949 4835 / 22128629 / anjjesen@rm.dk