16-11-2010

Digitaliseringen er et af de nye omdrejningspunkter i den aftale, som regeringen og Vækstforum for Region Midtjylland tirsdag indgik. Aftalen skal sikre fælles fodslag mellem region og stat på en række områder - til gavn for erhvervsudviklingen.

Formandskabet for Vækstforum har tirsdag eftermiddag indgået en aftale med Regeringen. Det er en partnerskabsaftale, som skal sikre overensstemmelse mellem de bestræbelser, som staten og regionen gør sig for at skabe vækst og gode rammer for erhvervsudvikling.
Den første partnerskabsaftale blev indgået i 2007, og den er siden blevet fornyet hvert år.
”Regionen og regeringen skal samarbejde. Vi skal skabe synergi mellem den regionale og den nationale indsats”, sagde regionsrådsformand Bent Hansen efter mødet med blandt andre økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen og undervisningsminister Tina Nedergaard.
”Det gælder i forhold til kompetenceudvikling, forretningsudvikling og innovation, iværksætteri og vores nye satsning på digitalisering – tiltag, som skal skabe vækst – især inden for vores styrkepositioner”.
Han tilføjede, at øget digitalisering vil bidrage til højere effektivitet – både i erhvervslivet og i den offentlige sektor.
”Vi kan skabe vækst ved at udvikle nye produkter, eksempelvis til sundhedsvæsenet, hvor der vil være et stort behov for nye, intelligente velfærdsløsninger – i Danmark og globalt”, sagde Bent Hansen.


Flere oplysninger:

Bent Hansen, formand for
Vækstforum i Region Midtjylland
Telefon: 87 28 50 10
Mobil 40 31 37 07
bent.hansen@rr.rm.dk