Uanset om det drejer sig om sjældne kræftformer, blodprop i hjernen eller gigtlidelser får patienterne landets bedste behandling på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus.


Uanset om det drejer sig om sjældne kræftformer, blodprop i hjernen eller gigtlidelser får patienterne landets bedste behandling på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus.

Det er læserne af Dagens Medicin, der sammen med fagfolk har kåret de hospitaler, hvor patienterne inden for en række specialer modtager den bedste behandling.

På 12 områder kåres Århus Sygehus til landets bedste, mens ni områder får en andenplads. Dermed er hospitalet det sted, hvor flest specialer ligger i top. Samlet er Århus Sygehus næstbedste danske hospital efter Skejby.

Røntgenafdelingen på Århus sygehus kåres for første gang som Danmarks bedste. Afdelingen undersøger hvert år 130.000 patienter og spiller en central rolle inden for kræftbehandling.

Høj faglig standard
Ledende overlæge Thomas Christiansen, Radiologisk Afdeling mener, at kåringen er en kombination af dygtige medarbejdere, høj faglig standard og indførelse af de mest avancerede CT-scannere.

- Personalet er i stand til at bevare et højt fagligt niveau, selv om aktivitetsniveauet er steget meget. De er også gode til at omstille sig til de mange nye behandlingsformer og den nyeste avancerede teknologi, siger Thomas Christiansen.

Radiologisk Afdeling har egen forskningsenhed og har indført en struktur, hvor ledelsen er kommet tættere på personale og patienter.

Ud over røntgen er Århus Sygehus bedst til arbejdsskader, kræftbehandling, hudsygdomme, sygdomme hos ældre, akutmodtagelse, som for eksempel skadestue, sygdomme i hoved og nervesystem, klinisk biokemi, undersøgelser af vævsprøver og blodprøver, gigtlidelser og sammen med Skejby bedst til lungekræft.

Stolthed
Cheflæge Anne Thomassen er ikke overrasket over hæderen.

- Vi er stolte over at så mange af vores afdelinger er danmarksmestre. Vi har et fantastisk dygtigt, hårdtarbejdende og engageret personale, der hver dag gør en stor indsats for patienterne og for til stadighed at udvikle nye behandlinger. Det er fuldstændig velfortjent, at disse afdelinger fremhæves som Danmarks bedste. Men i virkeligheden har samtlige afdelinger på Århus Sygehus en væsentlig andel i denne hæder. Langt de fleste patientbehandlinger i dag går på tværs af mange afdelinger. Det forudsætter et rigtig godt og tæt samarbejde mellem personalet, siger Anne Thomassen.

Yderligere oplysninger

Cheflæge Anne Thomassen 89 49 23 59 eller 21 69 90 88

Ledende overlæge Thomas Christiansen 89 49 24 30