Det bliver de mest syge og værst tilskadekomne, som fra onsdag 1. juni får flyvende hjælp af den nye fælles Nord- og Midtjyske akutlægehelikopter. To rådsformænd og en minister starter forsøgsordningen.

Den gule farve gør den nye akutlægehelikopter let at kende på lang afstand. Fra 1. juni kan hjælpen fra 112 også komme fra oven, når der er brug for akut hjælp. Den dag indvier Region Nordjylland og Region Midtjylland landets første akutlægehelikopter med licens til at rykke ud om natten.

Bent Hansen1. juni indvier vi en akutlægehelikopter, som kan supplere kørende akuthjælp med kvalitet, tryghed og tempo. Sammen med Staten binder vi mange kræfter i helikopterforsøget. Med forsøget vil vi gerne øge trygheden i områder, hvor andre former for hjælp ellers kan være længere undervejs, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen (S).

 

AkuthelikopterHelikopteren bliver et vigtigt supplement til det eksisterende beredskab i Nordjylland. Det vi allerede har, fungerer rigtigt godt. Men med akutlægehelikopteren i luften over Nordjylland, kan vi nu sige, at vi har fået det værktøj, som vi indimellem står og mangler, når hjælpen for alt i verden kun må være minutter undervejs, siger Ulla Astman, regionsrådsformand i Region Nordjylland (S).

 

Ulla AstmanIndenrigs- og Sundhedsminister Bertel Haarder (V) er gæst og taler sammen med Ulla Astman, Bent Hansen og direktør for SOS International A/S Bo Uggerhøj ved indvielsen.

Fakta
Fakta om den fælles Nord- og Midtjyske akutlægehelikopter

Billeder
Akutlægehelikopteren parkeret foran helikopterbasens hangar i Karup 
Læge og pilot kigger ind i akutlægehelikopteren.

Film om akutberedskabet
Region Midtjylland har lavet fem korte film om akut hjælp på hjul. Tryk på billederne herunder - eller gå til www.akutfilm.rm.dk. Der ligger også den femte film!

Se filmen om ambulancen

Se filmen om en akutlægebil

Se filmen om akutbilen

Se filmen om akutmodtagelsen


Filmene kan også bestilles på DVD - send en mail til Koncern Kommunikation