Det it-system, intensivafdelingen i Horsens anvender til at gemme oplysninger om patienter og som støtte ved ordinering af medicin er et af fem nominerede produkter til DI's produktpris 2011.


It-systemet: Critical Information System (CIS), som intensivafdelingen i Horsens anvender til at gemme oplysninger om patienter og som støtte ved ordinering af medicin, er et af fem nominerede produkter til DI's produktpris 2011.

Prisen skal uddeles til september.

- Medicinmodulet i CIS, som vi har anvendt på intensivafdelingen siden marts i år, har givet et markant kvalitetsløft, siger overlæge Elsebeth Haunstrup og uddyber:

- CIS har gjort det nemmere og mere sikkert at ordinere medicin og nedsætter risikoen for at ordinere medicin, som patienten enten ikke kan tåle, eller som ikke passer sammen med patientens andre læge-midler. Patienter på intensiv får ofte mange typer medicin samtidigt, hvorfor det højner kvaliteten i vores arbejde, at vi kan støtte os til it-systemets lægemiddeldatabase og erfaringer fra tidligere forløb.

Bedre overlevelse og mindre medicin
Systemet er skræddersyet til en intensivafdeling, og er med til at sikre patienterne en hurtig og præcis behandling med bedre overlevelsesmuligheder, et lavere medicinforbrug på afdelingen, færre administrative byrder og mere tid til patientpleje.

Udrulningen af CIS i Horsens er støttet af ABT-fonden med 1,2 mio. DKK.

- CIS er et godt eksempel på, at Horsens som innovationshospital i Region Midtjylland udfylder en vigtig rolle ved at afprøve ny vel-færdsteknolgi, der kan højne kvaliteten og sikkerheden for vores pa-tienter til gavn for hele sektoren, siger hospitaltsdirektør Lisbeth Hollsteen Jessen.

Flere informationer
Overlæge Elsebeth Haunstrup, Anæstesiologisk afdeling, Regionshospitalet Horsens: 7842 5402

Fakta om DI prisnominering
Fem produkter er nomineret til DI’s produktpris 2011:
* Daintel ApS med produktet Critical Information System
* De øvrige nominerede er FOSS A/S med produktet EyeFoss
* Icopal Danmark A/S med produktet Icopal Energitag
* Oticon Medical A/S med produktet Ponto Power Pro
* Aalborg Industries A/S med produktet EGC

Læs mere om nomineringerne