06-01-2012

Iværksæt en uvildig undersøgelse for at kortlægge den faktiske og oplevede mobildækning i Danmark. Det er hovedindholdet i et brev til erhvervs- og vækstminister Ole Sohn fra Region Midtjylland og seks midt- og vestjyske kommuner.

De seks kommuner og regionen er godt og grundigt trætte af den mobildækning, teleudbyderne i dag tilbyder i tyndt befolkede områder.
”Virkeligheden er den, at mange borgere i vores områder er uden mobildækning, hvor de bor og færdes”, lyder det blandt andet i brevet, hvor der også står: ”Konsekvenserne af den manglende dækning er alvorlige, til tider endda livstruende.”
Det er i dag teknisk muligt at lave en uvildig undersøgelse af teleudbydernes dækningsgrad, og erfaringer fra Schweiz, Tyskland og Østrig har afsløret, at dækningskvaliteten langtfra svarer til udbydernes løfter.
Brevet er underskrevet af Bent Hansen, regionrådsformand, og Iver Enevoldsen, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune. Iver Enevoldsens skriver under på vegne af regionens seks såkaldte yderkommuner, der foruden Ringkøbing-Skjern tæller Lemvig, Norddjurs, Samsø, Skive og Struer kommuner.

Statsligt medansvar
Bent Hansen, regionrådsformand, Region Midtjylland:
”Staten er nødt til at gå ind og tage et medansvar, hvis vi skal komme mobilhullerne til livs. Teleselskaberne har for længst vist, at de ikke har nogen interesse i at sørge for en rimelig dækning i tyndt befolkede områder. Vi vil blot sikre, at teleudbyderne lever op til den dækningsgrad, de selv angiver”, siger Bent Hansen.
Iver Enevoldsen, borgmester, Ringkøbing-Skjern Kommune:
”Det er ingen hemmelighed, at der ingen sammenhæng er mellem den dækningsgrad, som teleudbyderne påstår, de har, og så den dækningsgrad, der reelt opleves i de tyndt befolkede områder. Hvis staten fortsat ønsker at overlade mobildækningen til markedskræfterne, så bør staten som et minimum også sørge for, at teleudbyderne lever op til de fastsatte krav”.

Læs hele brevet til erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.


Yderligere oplysninger

Bent Hansen, regionrådsformand
Region Midtjylland
Telefon: 7841 0010
Mobil: 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk

Iver Enevoldsen, borgmester
Ringkøbing-Skjern Kommune
Telefon: 2147 3865