Hele Aarhus Universitetshospital er nu akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM).




Hele Aarhus Universitetshospital er nu akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM).

Nu har hele det store Aarhus Universitetshospital fået papir på kvaliteten. Akkrediteringsnævnet har netop tildelt hele hospitalet status som akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM).

- Vi er stolte og glade over resultatet, som der ligger et stort arbejde bag i alle afdelinger, siger formanden for hospitalets Kvalitetsråd, chefsygeplejerske Vibeke Krøll.

De afdelinger af Aarhus Universitetshospital, som ligger i Skejby, blev akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM) i slutningen af 2011. På det tidligere Aarhus Sygehus måtte man igennem et såkaldt fokuseret genbesøg, hvor et eksternt survey fulgte op på nogle områder, der havde fået bemærkninger under første besøg.

Men med baggrund i genbesøget i januar 2012 har Akkrediteringsnævnet nu tildelt hele hospitalet status som akkrediteret.

En akkreditering gælder i tre år, hvorefter hospitalet skal op til en ny "eksamen", hvis man fortsat ønsker at være akkrediteret. Men Vibeke Krøll understreger, at det må være Aarhus Universitetshospitals mål, at hospitalet til enhver tid er parat til at modtage besøg af et ekstern survey og vise, at man lever op til den Danske Kvalitetsmodels krav. Uanset om man skal op til en eksamen eller ej.

Fakta om Den Danske Kvalitetsmodel (DDKM)
  • Den Danske Kvalitetsmodel, DDKM, er et nationalt og tværgående kvalitetsudviklingssystem for sundhedsvæsenet, der udvikles i et samarbejde mellem stat, regioner, kommuner og erhvervsliv.
  • DDKM bygger på akkreditering. Det er et system, der skaber løbende læring og kvalitetsudvikling. 
  • ormålet med DDKM er bl.a. at skabe bedre og mere sammenhængende patientforløb. Samt at inddrage og bruge den viden, der er skabt gennem forskning og erfaring i den daglige praksis.

Yderligere oplysninger

  • Vibeke Krøll, chefsygeplejerske, Aarhus Universitetshospital,
    tlf. 2095 7259