12-08-2013Yderområderne skal med, hvis regeringen skal indfri sit løfte om digital infrastruktur i verdensklasse. Det mener Region Midtjylland og Ringkøbing-Skjern Kommune, som er klar til at gå nye veje for at få den nødvendige bredbåndsdækning. En konference den 28. august skal lægge op til dialog med den nyudnævnte minister på området.

Det er et godt udgangspunkt, at regeringen har lovet en digital infrastruktur i verdensklasse samt bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark.
Det mener regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen og borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Iver Enevoldsen. Men de er samtidig bekymrede for, at de digitale fremskridt kun kommer en del af befolkningen til gode og dermed svigter en stor gruppe borgere og virksomheder – især i de tyndt befolkede områder.
Derfor har de sammen taget initiativ til den landsdækkende fiberbredbåndskonference ”Bredbånd i hele Danmark”, der afvikles i Skjern onsdag, den 28. august.

Nødvendige forbindelser
”Det må være muligt at finde en model for at få os alle sammen med i fællesskabet. Gode forbindelser over hele landet er afgørende for virksomhedernes konkurrenceevne, for yderområdernes overlevelsesevne, for et effektivt sundhedsvæsen og for fremtidens digitale familier”, siger regionsrådsformand Bent Hansen.
Borgmester Iver Enevoldsen:
”Vi håber, at oplæggene på konferencen og den efterfølgende debat
kan give ideer til en bedre bredbåndsdækning. Landets kommuner er helt afhængige af, at vi forbedrer den digitale infrastruktur, hvis vi skal skabe vækst og udvikling. Det gælder særligt i de tyndt befolkede yderkommuner, hvor markedet ikke kommer af sig selv, men hvor der er en stor gevinst at hente,” siger Iver Enevoldsen.
I hans kommune, Ringkøbing-Skjern, skaber mangelfuld
bredbånddækning dagligt problemer for både virksomheder og
borgere.

Henvendelse til ny minister
Konferencen falder i to dele og handler om de digitale
muligheder og de udfordringer, som ønsket om bedre digital
infrastruktur giver regioner og kommuner.
Efter konferencen opsummeres dagens bedste ideer og gode råd, hvorefter de kommer til at indgå i en henvendelse til Henrik Sass Larsen, der som nyudnævnt erhvervs- og vækstminister har ansvaret for Danmarks digitale infrastruktur.

Indlæg på konferencen
Blandt oplægsholderne på konferencen er Jørgen Bardenfleth, formand for Erhvervs- og Vækstministeriets vækstteam for IKT og Digital Vækst samt Strategy Director hos Microsoft International, og Martin Ruby, rådgiver hos Google Danmark.
Der vil også være indlæg ved formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer Hans Chr. Schmidt (V), ved Michael Jensen, Aalborg Universitet, der forsker i netværksplanlægning, samt ved Troels Andersen fra CEDI, der er eksperter i offentlig digitalisering.
Kontorchef Kirsten Skovrup fra Aalborg Kommune vil fortælle om
projektet Online velfærd i Aalborg Kommune, mens Preben Thomsen
fra Talund i Herning Kommune, vil fortælle om sin hidtil forgæves
kamp for fiberbredbånd.
Endelig vil regionsrådsformand Bent Hansen samt borgmester Iver
Enevoldsen præsentere de regionale og kommunale udfordringer. Dagen slutter med en paneldebat.


Se program
Tilmeld dig
Flere oplysninger:

Bent Hansen, formand for
Regionsrådet i Region Midtjylland og
Vækstforum Midtjylland
Telefon: 7841 0010 / 4031 3707
bent.hansen@rr.rm.dk

Iver Enevoldsen, borgmester
Ringkøbing-Skjern Kommune
Telefon: 2147 3865

Anna Lise Vesterby, udviklingskonsulent
Regional Udvikling
Region Midtjylland
Telefon: 7841 1713
annalise.vesterby@ru.rm.dk

Jesper Lemming, kommunikationskonsulent
Ringkøbing-Skjern Kommune
Telefon: 9974 1938 / 2461 5264
jesper.lemming@rksk.dk