31-10-2013Regeringen har med sin evaluering af kommunalreformen givet regionerne et skulderklap for at spille en central rolle i arbejdet med at skabe regional udvikling. Især er regeringen tilfreds med den enstrengede indsats på erhvervsområdet, som har bidraget til flere arbejdspladser, mere eksport og øget omsætning. Dialog sætter i dette nummer ansigter, tal og fakta på resultaterne.

Således siger Henrik Halkier, professor ved Aalborg Universitet i bladet:
”Før var erhvervsudvikling noget, som nogle amter beskæftigede sig mere med end andre. Det var sådan en con amore opgave. Det har ændret sig dramatisk, siden regionerne har taget over. Nu bliver opgaven taget alvorligt på et helt andet plan, og det er rigtig godt”, siger han.

Derudover kan du møde innovationschef i Arla Paul Cornillon. Han fortæller om visionerne for den danske fødevareklynge, der skal være lige så anerkendt som Food Valley i Holland og Food Health Ireland –Region Midtjylland får en særlig rolle som landets store fødevareregion.

Koncerndirektør i Grundfos og næstformand i Vækstforum Lars Aagaard beretter om regionens nye strategi for 2013-14 ”Det midtjyske Vækstunivers”, der fokuserer på virksomheder med vækstpotentiale.

Fremtidens energi – alle skifter! (side 10)
Når Region Midtjylland inviterer til fælles projekt om strategisk energiplanlægning, siger de midtjyske kommuner ja tak – eksempelvis klimakoordinator Susanne Skårup fra Skanderborg.

Ingen kan gøre det alene (side 12)
Om fem år er Danmark den tredje store food cluster i Europa, siger innovationschef i Arla Paul Cornillon. Han roser Region Midtjyllands engagement i klyngesamarbejdet.

Rejsehold med forstand på vand (side 14)
Et rejsehold af internationale eksperter skal inspirere og rådgive kommuner om klimatilpasning. Helt derude, hvor vandmængderne udfordrer.

25 virksomheder vil tænke i cirkler (side 16)
25 midtjyske virksomheder deltager i Region Midtjyllands projekt Rethink Business for at udvikle bæredygtige forretningsmodeller.

Talentprojekt gavner hele klassen (side 18)
Alle får et løft i projektet Talent med bredde, som Region Midtjylland støtter.

Læs bladet som pdf eller bladremagasin
eller rekvirer et trykt eksemplar