Hva’ba? Kniber det med hørelsen? Fremover er der hjælp at hente på PP Ørumsgade, hvor der mandag åbner en ny offentlig høreklinik, der skal sikre borgerne bedre service og mere smidige forløb på tværs af kommuner og region.


Hva’ba? Kniber det med hørelsen? Fremover er der hjælp at hente på PP Ørumsgade, hvor der mandag - 13/1 - åbner en ny offentlig høreklinik, der skal sikre borgerne bedre service og mere smidige forløb på tværs af kommuner og region
.

Mere sammenhængende forløb og mindre spildtid. Det er, hvad hørehæmmede borgere i Aarhus kommune kan forvente med åbningen af Audiologisk Lokalklinik på PP Ørumsgade i Aarhus.

Samarbejde mellem region og kommune
- Det glæder mig meget, at vi på den måde er med til at styrke samarbejdet mellem region og kommune til gavn for borgerne. Det er lige netop den slags samarbejder, jeg gerne ser flere af, siger Jette Skive (DF), der efter en lang årrække som medlem af regionsrådet i Region Midtjylland netop er trådt ud for at varetage sin nye post som rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Lettere for borgerne
Audiologisk Lokalklinik Aarhus forventer at behandle op mod 1000 borgere årligt for ukomplicerede høretab, og det glæder regionsrådsformand i Region Midtjylland, Bent Hansen (S).

- Den lokale klinik er en udvidelse af regionens kapacitet på høreapparatområdet, og jeg forventer, at klinikken vil kunne lette noget af det pres, der er på området. Det glæder mig også meget, at vi i kraft af samarbejdet med Aarhus Kommune kan tilbyde borgernær service til en større del af vores borgere med høretab eller hørenedsættelse, tilføjer Bent Hansen.

Fakta om klinikken
Audiologisk Lokalklinik Aarhus er åben for borgere i Aarhus kommune, der har en henvisning om hjælp til høreapparat fra en praktiserende ørelæge.

Komplicerede høretab skal forsat behandles i Audiologisk Klinik på Aarhus Universitetshospital. Det er derfor vigtigt, at man først kontakter sin ørelæge, så man kan få hjælp til at gå det rette sted hen til den videre behandling.
Audiologisk Lokalklinik Aarhus betjenes af to audiologiassistenter, som kan trække på supervision fra læger på Audiologisk Klinik på Aarhus Universitetshospital.


Flere oplysninger 

  • Bent Hansen (S), formand, Region Midtjylland, tlf. 4031 3707 
  • Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, tlf. 2165 9958 
  • Lisbeth Valum, Afdelingsleder, Syn og hjælpemidler, Aarhus Kommune, tlf. 8713 3889 
  • Ledende overlæge Karin Lambertsen, AUH, Øre-næse-halskirurgisk afdeling og Audiologisk Klinik, tlf. 7846 3176
  • Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer på: http://www.rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer/