Gå til større billede fra Verdensmesterskaberne i kvindehåndbold

Når det lykkes at trække store, internationale sportsbegivenheder til Midtjylland, er det samtidig en chance for at synliggøre regionen og skabe ekstra omsætning og arbejdspladser. Det mener Regionsrådet, der onsdag besluttede at investere 5 mio. kroner i det kommende VM i bådsejlads.

Når Region Midtjylland i 2018 bliver vært for VM i Sejlads for olympiske bådklasser, vil sportsinteresserede mennesker strømme hertil fra nær og fjern. Det drejer sig forventeligt om en halv million mennesker, som både skal spise og overnatte og måske ud og se på omgivelserne.

Som en af verdens største internationale sejlsportsbegivenheder vil den skabe både opmærksomhed og ekstra omsætning, og det er baggrunden for, at Regionsrådet for Region Midtjylland onsdag vedtog at investere fem mio. kroner i arrangementet.

Boost til turismeerhvervet

”Det er altså stort. En halv million gæster i en periode på fjorten dage - alene i turismeerhvervet forventer de en meromsætning på 80 mio. kroner”, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Omkring 1.100 sejlskibe deltager i VM i Sejlads for olympiske bådklasser (ISAF Worlds 2018), der afvikles i Aarhus d. 31. juli til den 12. august i 2018. Eventen har et budget på 45 mio. kr. og forventes at ville generere 80.000 overnatninger på de midtjyske hoteller og campingpladser. Derudover vil den formentlig blive transmitteret til 46 lande og dermed nå ud til mindst 180 mio. husstande.

En del af vækstplanen

Ud over at støtte verdensmesterskaberne i sejlsport besluttede regionsrådet på sit møde at yde et bidrag på 500.000 kroner til EM i atletik for masters. Dette arrangement afvikles i Aarhus fra d. 27. juli til 6. august 2017 og indgår i det overordnede eventprogram for Aarhus 2017.

Region Midtjyllands investeringer i internationale events flugter med den Vækstplan, som Regionsråd og Vækstforum vedtog først på året. I den nævnes netop udvikling og gennemførelse af store internationale events som en af måderne til at skabe synlighed omkring regionen og de regionale styrkepositioner og bidrage til at skabe vækst i form af omsætning og arbejdspladser.

Der er tidligere givet to mio. kroner til VM i håndbold for kvinder i 2015 samt fem mio. kroner til afholdelse af VM i ishockey for herrer - begge arrangementer i Herning.


Billedtekst:
Verdensmesterskaberne i kvindehåndbold i fjor var en international folkefest, der genererede både omtale og omsætning langt ud over Hernings grænser. Der var guld til Norge, sølv til Holland og bronze til Rumænien. Foto: Lars Møller


Flere oplysninger

  • Bent Hansen, formand for Regionsrådet i Region Midtjylland, telefon: 7841 0010 / 4031 3707 , bent.hansen@rr.rm.dk
  • Erik Sejersen, afdelingschef, Regional Udvikling, Region Midtjylland, telefon: 7841 1700, erik.sejersen@ru.rm.dk