Gå til stort billede af modtagerne af TurismeVÆKSTprisen 2016

Region Midtjyllands TurismeVÆKSTpris går i år til JyllandsAkvariet i Thyborøn. Folkene bag den 20 år gamle attraktion er både nyskabende og modige og når langt over 60.000 gæster i år. Fur Bryghus og Destination Hærvejen fik hver en temapris, og også forfatter og samsing Ruth Lange samt WaterZ i Hvide Sande fik anerkendelse for deres turismeindsats torsdag eftermiddag.

Alle muligheder stod åbne til det sidste. End ikke vinderne selv havde fået besked i forvejen, så der var stille i salen, da næstformand for Regionsrådet i Region Midtjylland, Anne V. Kristensen, torsdag afslørede vinderne af TurismeVÆKSTprisen 2016.

Hovedprisen, der ledsages af 75.000 kroner samt en bronzeskulptur af den midtjyske kunstner Thomas Andersson, gik således til direktør Michael Madsen fra JyllandsAkvariet i Thyborøn.

"I får prisen, fordi JyllandsAkvariet er en rejse værd. I har evnet at kommercialisere naturen som produkt og har et stærkt fokus på helårsturisme og originale og autentiske oplevelser", sagde Anne V. Kristensen.

Og gæsterne har sandelig også fået øjnene op for den vestjyske attraktion. Akvariet har efter højsæsonen i år fordoblet omsætningen i forhold til hele 2014. Antallet af medarbejdere er også fordoblet til 22.

Velfortjent

Regionsrådet giver hovedprisen til en kandidat, der har bidraget til at skabe ny vækst i turismen, og som i sit arbejde har udvist mod og nytænkning på en måde, der er til inspiration for andre.
"Jeg er sikker på, at jeres mange spændende projekter kan tjene som inspiration for andre i branchen, så det er med stor glæde og velfortjent, at Regionsrådet giver jer TurismeVÆKSTprisen 2016", sagde Anne V. Kristensen.

To temapriser

Det er femte gang, at prisen uddeles, og som vanligt var der ved prisoverrækkelsen torsdag eftermiddag også to temapriser, der hver ledsages af 25.000 kroner.

Den første temapris har overskriften Gode madoplevelser til turisten - et værktøj til synlighed og vækst, og den gik til Fur Bryghus ved indehaver Mildred Fog. Virksomheden har 18 ansatte, og bryggeriet og restauranten formår at tiltrække stadig flere gæster – i juli i år steg omsætningen med 12 procent set i forhold til juli 2015.

"I har været dygtige til at udnytte Furs stedbundne potentialer og har et godt forhold til mange lokale samarbejdspartnere", sagde Anne V. Christensen og påpegede også virksomhedens blik for bæredygtighed.

Den anden temapris har overskriften Kommercialisering gennem værdikæde-samarbejder i turismen og gik til Destination Hærvejen - en forening dannet af ni kommuner langs Hærvejen. De udvikler og markedsfører sammen Hærvejen som destination og involverer en lang række øvrige samarbejdspartnere.

"Også I afprøver hele tiden nye veje – eksempelvis at brande Hærvejen som en del af de nordiske pilgrimsruter", sagde Anne V. Kristensen.

Særpris og Publikumspris

I år var der også en særpris til forfatter, amatørkok og samsing Ruth Lange for at være med til at synliggøre Samsøs natur og smagsoplevelser – og for arbejdet for den nye færgeforbindelse mellem Samsø og Aarhus.
Endelig foretog de 150 deltagere på dagens turismekonference en mobiltelefon-afstemning og tildelte WaterZ i Hvide Sande Publikumsprisen.


Se kort beskrivelse af de 32 kandidater til TurismeVÆKSTprisen 2016

Billedtekst øverst:

De glade og overraskede vindere - fra venstre restaurantchef Danni Boysen og Mildred Fog fra Fur Bryghus, 2. næstformand for Regionsrådet Anne V. Kristensen, Ruth Lange (særpris) , Katrine Frandsen fra WaterZ, hovedprisvinder Michael Madsen fra JyllandsAkvariet samt Mette Wessel Fyhn fra Destination Hærvejen.

Gå til stort billede af Anne V. Kristensen og hovedprisvinder Michael Madsen fra JyllandsAkvariet

2. næstformand for Regionsrådet Anne V. Kristensen og hovedprisvinder Michael Madsen fra JyllandsAkvariet.

Gå til stort billede af Anne V. Kristensen og restaurantchef Danni Boysen og Mildred Fog fra Fur Bryghus

2. næstformand for Regionsrådet Anne V. Kristensen og restaurantchef Danni Boysen og Mildred Fog fra Fur Bryghus.

Gå til stort billede af Anne V. Kristensen samt  Mette Wessel Fyhn fra Destination Hærvejen

2. næstformand for Regionsrådet Anne V. Kristensen samt  Mette Wessel Fyhn fra Destination Hærvejen.

Gå til stort billede af Anne V. Kristensen samt  Ruth Lange (særpris)

2. næstformand for Regionsrådet Anne V. Kristensen samt  Ruth Lange (særpris).

Gå til stort billede af Anne V. Kristensen samt Katrine Frandsen fra WaterZ

2. næstformand for Regionsrådet Anne V. Kristensen samt Katrine Frandsen fra WaterZ.


Flere oplysninger:

• Anne V. Kristensen, 2. næstformand for Regionsrådet i Region Midtjylland, telefon: 2942 3304
• Karin Nygaard Kristensen, udviklingskonsulent, Regional Udvikling, Region Midtjylland, telefon 7841 1711