150 midtjyske turismeaktører er torsdag samlet til den årlige Turismekonference i Silkeborg – blandt andet om hvordan fødevarer, madkultur og brugen af frivillige kan skabe vækst. Samtidig afsløres vinderne af TurismeVÆKSTprisen 2016.

Fuglsøcentret har fået den, Northside Festival, Djurs Sommerland og Small Danish Hotels har også fået den – og torsdag afsløres det så, hvem der bliver den femte modtager af Region Midtjyllands TurismeVÆKSTpris.

Prisuddelingen foregår i forbindelse med turismeaktørernes årlige konference på Hotel Scandic i Silkeborg torsdag, den 10. november.

Hovedprisen gives til en kandidat, der har bidraget til at skabe ny vækst i turismen, og som i sit arbejde har udvist mod og nytænkning på en måde, der er til inspiration for andre. Den ledsages af 75.000 kroner samt en bronzeskulptur.

Der er desuden to temapriser, som hver ledsages af 25.000 kroner. I år er de rettet mod henholdsvis "Gode madoplevelser til turisten - et værktøj til synlighed og vækst" samt "Kommercialisering gennem værdikædesamarbejder i turismen".


Det er næstformand for regionsrådet Anne V. Kristensen, der i år afslører vinderne og står for overrækkelsen. Dette foregår klokken 14:15 og varer en time.

Inspiration om frivillige

Forud for prisoverrækkelsen er gået en dag med inspiration og viden til turismeaktørerne om at skabe vækst og udvikling gennem brug af frivillige, og om hvordan fødevarer og madkultur kan bruges som værktøjer til vækst.


Blandt oplægsholderne er Poul Martin Bonde, der er talsmand og næstformand for Smukfest. Han vil give et indblik i festens maskinrum og beskrive, hvordan man håndterer samarbejdet med 13.000 frivillige.

Ulla Lund, som er frivilligkoordinator for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, fortæller om de frivillige Rethinkers, og Lene Christiansen fra Bovbjerg Fyr taler om, hvad de 150 frivillige omkring fyret betyder for gæsternes oplevelse af stedet.

Endelig vil sport event manager Elo Christensen fra Herning Kommune dele ud af sin viden om at rekruttere og motivere frivillige.

Fire oplæg om madkultur

Over middag er emnet madkultur, og programmet indeholder oplægsholdere fra Irland, fra Fur Bryghus, fra Regional Madkultur Vestjylland samt en af Sveriges mest berømte kokke.


Se kort beskrivelse af de 32 kandidater

Flere oplysninger:

Anne V. Kristensen, 2. næstformand for Regionsrådet i Region Midtjylland, telefon: 2942 3304
Karin Nygaard Kristensen, udviklingskonsulent, Regional Udvikling, Region Midtjylland, telefon 7841 1711