24.04.2017

Mandag 24. april slog det første private apotek på et hospital dørene op for kunderne på Regionshospitalet Randers. Borgere og personale stod i kø til medicin og gode åbningstilbud.

Borgere, patienter og personale var i dag mødt op til officiel indvielse af Sønderbros Apotek i forhallen ved hovedindgangen til Regionshospitalet Randers. Kl. 11.30 blev den røde snor til apoteket klippet over, og dermed var der åbnet til det første private apotek på et hospital i Danmark.

- Jeg synes, det er rigtig dejligt, at der er kommet et apotek på hospitalet. Jeg kommer her jævnligt til ambulant behandling, og nu behøver jeg ikke længere ud og finde et apotek efter mit hospitalsbesøg. Jeg går jo bare ned i forhallen fremover. Godt nok havde apoteket ikke lige, det jeg stod og manglede i dag, men det får de næste gang, siger 25-årige Mai Lomholt Jensen fra Harridslev.

Tæt på borgerne

Også en tidligere ansat på Regionshospitalet Randers, der bor i nærheden, kom forbi til åbning af Sønderbros Apotek.

- Jeg er på tur med min mand. Vi så, at der skete noget i forhallen, og det måtte vi lige opleve. Jeg kender jo hospitalet, idet jeg har været ansat i Kirurgisk Afdeling i mange år som sygeplejerske. Jeg synes, det er en rigtig god idé, at hospitalet nu har indledt dette samarbejde med Sønderbros Apotek. Det er nemt at hente medicin for både os borgere, der bor i nærområdet, og for patienter, når de tager hjem efter behandling, siger Jette Holm, pensioneret sygeplejerske.

Samarbejde for patienten

Og nemt for borgerne og patienterne er nøgleordet for det nye samarbejde mellem apotek og hospital.

- Det skal være nemt for borgere og patienter at skaffe sig den nødvendige medicin efter behandling. Det kan de nu med Sønderbros Apotek lige i forhallen. Vores behandling og service på hospitalet skal være på patienternes præmisser – og med nye tiltag, som eksempelvis dette samarbejde med Sønderbros Apotek, forsøger vi også imødekomme vores patienter og borgere i hele optageområdet bedst muligt. Jeg håber, at rigtig mange borgere får glæde af vores nye samarbejdspartner i forhallen, siger Lone Winther Jensen, lægefaglig direktør, Regionshospitalet Randers.

Yderligere oplysninger:

  • Lone Winther Jensen, lægefaglig direktør, tlf.: 4027 8297
  • Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf.: 4079 2609

Foto: Billeder må bruges i omtalen af denne nyhed med følgende fotokreditering: fotograf Jakob Lerche

Regionshospitalet Randers har fået egen apoteksfilial ved hovedindgangen. Foto: Jakob Lerche