27.04.2017

Boserup-Prisen 2017 tildeles i år læge og ph.d. Martin Bødtker Mortensen fra Regionshospitalet Randers for forskning i åreforkalkning.

32-årige Martin Bødtker Mortensen, læge og ph.d. ved Regionshospitalet Randers, er modtager af Boserup-Prisen 2017. Prisen tildeles Martin Bødtker Mortensen uden ansøgning og af en enstemmig fondsbestyrelse bag prisen, Overlæge Johan Boserup og Lise Boserups Legat.

Boserup-Prisen er en personlig hæderspris på 100.000 kr.

- Jeg er meget stolt og beæret over at modtage denne pris, der er en anerkendelse af mit videnskabelige arbejde. Prisen skal støtte min videre forskning bl.a. til forskningsophold i udlandet, siger Martin Bødtker Mortensen, læge ved Regionshospitalet Randers.

Martin Bødtker Mortensen forsker i behandling af åreforkalkning. Det har han gjort siden medicinstudiet på Aarhus Universitet, hvor han startede sin forskning i, hvorfor åreforkalkning opstår for derefter at udvide sin forskning til forebyggelse og behandling af åreforkalkning. Den brede videnskabelige indsigt i åreforkalkning har ført til flere videnskabelige artikler og publicering i førende tidsskrifter som European Heart Journal og Journal of American College of Cardiology.

Martin Bødtker Mortensen er desuden en aktiv foredragsholder i videnskabelige selskaber og i Hjerteforeningen i Danmark.

Boserup-Prisen overrækkes Martin Bødtker Mortensen ved en reception, der afholdes af fonden, lørdag den 29. april 2017 kl. 12.00 i Domus Medica i København.

Fakta om Martin Bødtker Mortensen

  • 32 år
  • Færdiguddannet læge fra Aarhus Universitet i 2011
  • Ph.d. i 2015
  • Ansat på Regionshospitalet Randers i en 2-årig hoveduddannelsesstilling i kardiologi
  • Bosiddende i Aarhus

Flere oplysninger

  • Martin Bødtker Mortensen, læge og ph.d., tlf.: 5135 5929