06.04.2017

Se formand Bent Hansens (S) tale, statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) tale eller prisoverrækkelsen for bedste borgerinddragende initiaitiv live.

Cirka 400 regionsrådspolitikere, statsministeren, ministre, folketingsmedlemmer, repræsentanter fra sundheds- og patientorganisationer og mange flere er i dag samlet til Danske Regioners generalforsamling i Aarhus.

Patientansvarlige læger skal sikre sammenhæng og tryghed

På baggrund af erfaringer fra 44 regionale pilotprojekter er Danske Patienter, Kræftens Bekæmpelse, Overlægeforeningen, Yngre Læger, Dansk Sygeplejeråd, Danske Regioner og regeringen blevet enige om en hvidbog, som skal danne grundlag for regionernes udrulning af ordningen med patientansvarlige læger på sygehusene pdf)

Hvidbogen findes også i en fagudgave til læger (pdf)

Med den patientansvarlige læge vil alle sygehuspatienter, hvor det er fagligt relevant, få tildelt en patientansvarlig læge, der får det overordnede og tværgående lægelige ansvar for behandlingsforløbet på sygehusene. Som hovedregel vil de fleste patienter, der indlægges på et sygehus altså få tildelt en patientansvarlig læge ved første møde.

Ny kurs for det samlede sundhedsvæsen

Formand Bent Hansen præsenterer generalforsamlingen for et forslag om, at hospitaler, kommuner og praktiserende læger sammen skal skabe et sundhedsvæsen, der tilpasser sig borgernes og samfundets behov.

- Vi skal have mest mulig sundhed for pengene, og det indebærer, at regionerne tager ansvar for den samlede sundhedsindsats, siger han.

Gå til Danske Regioners hjemmeside om generalforsamlingen 2017

Program

09.40  Formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) taler.
10.10  Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taler.
15.45  Prisoverrækkelse "Årets borgerinddragende initiativ 2017".

Bemærk, at Ortopædkirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital er blandt de 6 nominerede til prisen.

Se det officielle program for generalforsamlingen i Aarhus her