24.04.2017

Tirsdag den 25. april 2017 deltager H.K.H. Kronprinsessen i indvielsen af en markant udvidelse af TrygFondens Familiehus ved Aarhus Universitetshospital i Skejby.

TrygFondens Familiehus vokser fra 12 til 22 værelser, og det giver mulighed for at hjælpe endnu flere familier med at komme så godt som muligt igennem svære sygdomsperioder.

- TrygFondens Familiehus har afgørende betydning for familierne, der bor der. Familierne finder ro, og det hjælper de syge børn til bedre at kunne klare behandlingerne, når de kan være sammen med deres familier i trygge hjemlige omgivelser lige ved hospitalet, siger Marie Rosbjerg, oversygeplejerske ved Børn og Unge ved Aarhus Universitetshospital.

106 dage
Familien Damsø Petersen har i alt boet i TrygFondens Familiehus i 106 dage under deres yngste datters kræftbehandlingsforløb på Aarhus Universitetshospital. Familien bor i Nordsjælland og tæller også storesøster på fire år, mor og far og for dem har det været en stor lettelse at kunne bo samlet i TrygFondens Familiehus og støtte hinanden under hele forløbet.

- De ansatte og frivillige i huset gør et fantastisk stykke arbejde og en kæmpe forskel. Det varmer meget at mærke deres engagement og indlevelse, når ens familie er i krise, fortæller familien Damsø Petersen.

Datteren er i dag behandlingsfri, har det godt og trives, men skal jævnligt til kontrol i Skejby, og bor derfor fortsat ind imellem i TrygFondens Familiehus.

Kræftramte familier tilbringer årligt mellem 50 - 150 overnatninger i TrygFondens Familiehus.

Pårørende bliver ramt
Uanset om patienterne er unge eller ældre, så har de nogle pårørende, som også bliver ramt og slået ud af kurs, når alvorlig sygdom slår ned, siger Anders Kühnau (S), 1. næstformand i regionsrådet for Region Midtjylland.

- Og jeg synes, at TrygFondens Familiehus er et rigtigt spændende eksempel på, hvor meget det faktisk betyder, at sundhedsvæsenet også tænker på mor, far og søskende og deres ofte vanskelige rolle som pårørende, siger Anders Kühnau.

Større behov i 2018
I slutningen af 2018 åbner Dansk Center for Partikelterapi ved Aarhus Universitetshospital. Her vil børn, der i dag bliver sendt til udlandet for at få behandling, blive behandlet, og det forventes, at mange også vil benytte TrygFondens Familiehus.

- Vi glæder os over at kunne byde flere familier velkomne. De ti nye værelser giver os endnu bedre mulighed for at hjælpe familier i en svær periode. De nye værelser er opdelt i soverum og familierum, i modsætning til de nuværende som er et samlet rum. For selvom det er rart at være sammen som familie, kan det også være godt, at kunne være lidt for sig selv, siger Vinni Stenholt, daglig leder af TrygFondens Familiehus.

I 2016 var det længste ophold i TrygFondens Familiehus 113 sammenhængende overnatninger.

Fakta

Kontakt

Gå til stort billede af H.K.H. Kronprinsessen, som er fotograferet ved åbningen af TrygFondens Familiehus den 30. maj 2012

H.K.H. Kronprinsessen er her fotograferet ved åbningen af TrygFondens Familiehus den 30. maj 2012. Tryk på billedet, for at se det i en større udgave.

Foto kan frit bruges i forbindelse med omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når fotografen krediteres: Tonny Foghmar/Region Midtjylland.