12.04.2017

Der er råvarer fra hele regionen og smagsprøver på fremtidens hospitalsmad, når Region Midtjylland og Michelin-restaurant Frederikshøj inviterer til folkefest.

Den 18. april markerer Region Midtjylland sin status som "Europæisk Gastronomiregion 2017" med en række eksempler på midt-, vest- og østjyske fødevarespecialiteter. Samtidig inviterer Hospitalsenheden Vest og Hospitalsenheden Horsens på smagsprøver på fremtidens hospitalsmad.

Det hele sker i haven ved stjernekokken Wassim Hallals restaurant Frederikshøj i Aarhus. Det er gratis og alle er inviteret.

- Det nye er, at vi forsker i mad til syge og omsætter denne forskning til mad på tallerkenen. I dag laver vi egentlig bare den mad raske spiser, men i fremtiden vil vi vide meget mere om, hvad syge spiser, siger ernæringschef i Hospitalsenheden Vest Lone Viggers.

Specialister i mad til syge

Hun understreger, at målet ikke er at vinde Michelin-stjerner, men derimod at forebygge og behandle underernæring på hospitalerne. Kvaliteten lever dog helt op til regionens gastronomiske status, ligesom ambitionen er at servere Danmarks bedste hospitalsmad.

- Gourmetmad og hospitalsmad har tidligere mildt sagt været i hver sin ende af spektret. Nu glæder jeg mig til at servere fremtidens hospitalsmad i haven foran en af landets mest anerkendte restauranter, siger Lone Viggers.

Innovativt samarbejde bag fejring

Udover fremtidens hospitalsmad kan gæsterne i stjernekokkens have møde en lang række af regionens fødevareproducenter. Det bliver blandt andet muligt at nyde østers fra Venø-Østers, "gourmet-insekter" fra ENORM og Tang fra Nordisk Tang.

Festen markerer samtidigt starten på et program med hele 130 fødevareevents i hele regionen i løbet af 2017.

- Region Midtjyllands titel som Europæisk Gastronomiregion har betydet et spændende samarbejde mellem blandt andet lokale fødevareproducenter, hospitaler, tekniske skoler, restauranter og universiteter. Resultatet kan smages og opleves på de 130 forskellige madevents i år, der spænder helt fra Hummerdage til hotdog DM, siger kontorchef i Region Midtjylland Pia Lange Christensen.

Stærkt placeret på det gastronomiske verdenskort

Udover Wassim Hallal vil en række andre stjernekokke lave mad til arrangementet. Derudover deltager også HKH Prins Henrik, der ligesom Wassim Hallal er ambassadør for Europæisk Gastronomiregion 2017.

- Region Midtjylland rimer simpelthen på god mad. 39 procent af den danske fødevareeksport kommer fra regionen, og titlen som Europæisk Gastronomiregion 2017 bekræfter vores placering på det gastronomiske verdenskort. Det kan vi med rette være stolte af i hele landsdelen, siger kontorchef i Region Midtjylland Pia Lange Christensen.

Fakta

  • Den 18. april 2017 fra klokken 11 til 17 markeres Region Midtjyllands status som Europæisk Gastronomiregion i haven ved Restaurant Frederikshøj
  • Det er gratis at deltage og alle er inviteret
  • Fejringen sætter fokus på fremtidens fødevarer – både i forhold til hverdagsmad, skolemad og hospitalsmad
  • Råvarerne kommer fra hele regionen
  • Læs mere på Aarhus 2017

Flere oplysninger