28.04.2017

Flid, faglig stolthed og nytænkning blandt personalet i Patientkøkkenet ved Regionshospitalet Randers sikrer dem Le Cordon Bleu du Saint Esprit Danemark ordenens Initiativpris 2017.

Foto: Helle Brandstrup Larsen

Patientkøkkenet ved Regionshospitalet Randers producerer dagligt hjemmelavet, økologisk mad til 645 patienter og ansatte. I 2016 modtog Patientkøkkenet Det Økologiske Spisemærke i Guld som det første hospital i Danmark. Og nu står Patientkøkkenet endnu en gang frem som højdespringer i hospitalsgastronomi, idet køkkenet og hospitalet modtager Le Cordon Bleu du Saint Esprit Danemark ordenens Initiativpris 2017 for sin kulinariske formåen.

Entusiasme og kreativitet i madlavningen

Begrundelse for prisen er, at Patientkøkkenets personale hver dag fremstiller den gode mad selv. Køkkenpersonalet arbejder entusiastisk og kreativt i madlavningen, udfordrer håndværket og sikrer, i samarbejde med det sundhedsfaglige personale, at ernæringen i maden understøtter den medicinske og kirurgiske behandling på hospitalet.

- Jeg er meget stolt over, at vi modtager så flot og anerkendt en pris. Vi har fokus på høj kvalitet i ernæring til vores patienter og brugere, og jeg er meget glad for at det bliver lagt mærke til uden for hospitalet. Mine medarbejdere udviser høj faglighed hver dag, og deres indsats ligger til grund for denne pris, siger Mona Carøe, cheføkonoma, Regionshospitalet Randers.

Uddeling af Initiativpris 2017

Le Cordon Bleu du Saint Esprit Danemark er en ridderorden af 1579, der blev stiftet i Frankrig af Kong Henrik III. Den danske afdeling af ordenen har fokus på gastronomi, bordkultur og humanitært arbejde, og med udgangspunkt heri uddeles Initiativprisen hvert år.

I år bliver prisen uddelt ved ordenens årlige Dîner Amical på restaurant Lieffroy i Nyborg den 21. maj 2017, og cheføkonoma Mona Carøe vil modtage den på medarbejdernes vegne.

- Jeg ser frem til at modtage Initiativprisen 2017 på mine medarbejderes vegne. De har gjort et flot arbejde, og jeg vil glæde mig til at fejre prisen med mine medarbejdere og øvrige kolleger på hospitalet efter overrækkelsen, siger Mona Carøe.

Yderligere oplysninger, kontakt:

  • Mona Carøe, cheføkonoma, tlf.: 2872 2642
  • Karl-Otto Schmidt, formand for Le Cordon Bleu du Saint Esprit Danemark, tlf.: 9818 2808