07.04.2017

Herning Kommune har med en stor ejendomshandel netop sikret, at helhedsplanen for den nye bydel Herning+ kan realiseres.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) og borgmester Lars Krarup (V) har netop på et pressemøde på Regionshospitalet Herning offentliggjort, at Region Midtjylland sælger hospitalsmatriklen i Herning til Herning Kommune for 136 mio. kr.

Med ejendomshandlen baner Herning Kommune vejen for at realisere helhedsplanen Herning+ der over en årrække forvandler hospitalsområdet til en spændende ny bydel med uddannelsesinstitutioner, boliger, byliv og grønne gader. Hospitalsområdet overdrages, når Regionshospitalet Herning flytter til nybyggeriet DNV-Gødstrup i 2020.

- Jeg er meget tilfreds med, at regionen har kunnet sælge hele hospitalet på én gang. Og det tilmed til en pris, der passer med forventningerne, så vi kan realisere et nyt, stort og ambitiøst hospital i Gødstrup. Herning Kommune har spændende visioner for at bevare området som en vigtig og aktiv del af byen, siger Bent Hansen, Region Midtjylland.

Region Midtjylland og Herning Kommune er begge tilfredse med forløbet af forhandlingerne, især sætter regionen pris på, at den kan leje Onkologihuset så stråleterapien kan fortsætte på stedet i en overgangsperiode.

- Med denne aftale er det Herning Kommune selv, der har ansvaret og muligheden for at udvikle det 100.000 kvadratmeter store område. Det er positivt, spændende og en helt unik mulighed for at udvikle byen, som oplever en betydelig befolkningstilvækst. Samtidig påtager vi os selv ansvaret for, at området ikke kommer til at ligge uvirksomt hen, og det er jeg meget tilfreds med, siger Lars Krarup, (V), borgmester i Herning Kommune.

Herning+ åbner for nye offentlige institutioner, kulturtilbud og boliger centralt i Herning.

Området har stor værdi som del af midtbyen og fortæller sammen med sine nære omgivelser om Herning bys udvikling og hospitalets rolle i byen, fra det blev anlagt i 1910 i udkanten af byen til i dag.

Fakta

 • Region Midtjylland sælger hele Regionshospitalet Herning til Herning Kommune.
 • Hospitalsmatriklen omfatter:
  • Grund: 100.698 kvadratmeter.
  • Bygninger: 99.135 kvadratmeter inklusive kældre.
  • Pris: 136 mio. kr.
  • Overtagelse: 2020 - i takt med udflytningen til DNV Gødstrup.
  • Hospitalets ældste bygning er opført i 1909.
  • Hospitalet er udbygget i flere omgange i bl.a. 1919-1923, 1935-1939, 1949, 1958-1962, 1971, 1985, 2003-2007, og senest med Onkologihuset i 2009-2010.

Flere oplysninger

 

Foto

 

Gå til stort billede af Bent Hansen og Lars Krarup

På pressemødet overrakte Bent Hansen (tv) Lars Krarup en prisliste over, hvad en del af de nu solgte grunde kostede i indkøb i årene 1930-1950. Foto: Søren Braad Andersen, Region Midtjylland 

 

Gå til stort billede af hospitalsmatriklen i Herning

Handlen omfatter hele hospitalsmatriklen i Herning, der overdrages til Herning Kommune i takt med at Regionshospitalet Herning flytter til DNV Gødstrup i 2020. Foto: Herning Kommune

 

Klik på billedet for at hente luftfoto af Hospiotalsområdet i stor opløsning

Herning Kommune vil med helhedsplanen Herning+ omdanne hospitalsområdet til en spændende ny bydel med uddannelsesinstitutioner, boliger, byliv og grønne gader. 

Gå til større illustration af Aftensemning på Plusset

Aftensemning på Plusset. Visualisering: Herning Kommune og Effekt

Gå til større illustration af byrum med fx legeplads

Området åbnes op og får hyggelige byrum som legepladsen her. Visualisering: Herning Kommune og Effekt

OBS. Visualiseringerne er til frit brug mod kreditering af Herning Kommune og Effekt.
Klik på visualiseringerne for at hente dem i stor opløsning.