21.08.2017

Hospice Søholm i Brabrand og det nystiftede Gudenå Hospice i Brædstrup får penge til at åbne nye hospicepladser.

Region Midtjylland har fået penge til at åbne fire nye hospicepladser i Brædstrup og Brabrand. Midlerne stammer fra regeringen og satspuljepartierne, som er enige med Region Midtjylland i, at der skal åbnes flere hospicepladser i de områder af landet, hvor der er lang afstand til ledige hospicepladser.

Nærhed ved livets afslutning
- På et hospice betyder afstand jo virkelig noget, siger Hospitalsudvalgets formand Anders Kühnau (S) om nyheden fra Sundhedsministeriet.

- Når det liv, der er tilbage, kan tælles i få dage og timer bliver kontakten til vores nærmeste familie og venner helt afgørende. Derfor er jeg rigtig glad for, at Sundheds- og Ældreministeriet har fulgt Region Midtjyllands opfordring, så vi nu kan åbne fire nye hospicepladser, siger udvalgsformanden.

To til hvert hospice
Pladserne bliver fordelt med to til Hospice Søholm i Brabrand og to til Gudenå Hospice i Brædstrup.

Der er afsat fem millioner kroner årligt i perioden 2017-2020 til etablering og drift af pladserne. De nye pladser skal være klar til at tage i mod patienter senest 1. januar 2018.


Flere oplysninger

  • Formand for Hospitalsudvalget, Anders Kühnau (s), tlf. 2360 2768

Fakta
(Fra www.SUM.dk)

  • Der er 252 hospicepladser i Danmark
  • 59 hospicepladser ligger i Region Midtjylland
  • På landsplan er mellem 95-97 % af alle indlagte på hospice kræftpatienter

  • Besøg Gudenå Hospices hjemmeside. Gudenå Hospice åbnede for patienter i april 2015. Med tilsagnet om yderligere to pladser får Hospice Gudenaa i alt 11 senge.
  • Besøg Hospice Søholms hjemmeside. Hospice Søholm åbnede 1. april 1999 som Danmarks første amtskommunale hospice. Med tilsagnet om yderligere to pladser får Hospice Søholm i alt 13 senge.

Øverst tv. og nederst t.h.: Gudenå Hospice 
Nederst tv. og øverst t.h.: Hospice Søholm